Bir ilimizde daha denize girmek yasak

Bir ilimizde daha denize girmek yasak
Sinop Valiliği, kentte beklenen olumsuz hava koşulları nedeniyle bazı bölgelerde 15 Haziran Cumartesi günü denize girmenin yasaklandığını açıkladı.

İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu'nun Vali Mustafa Özarslan başkanlığında toplandığı ve yapılan değerlendirmeler sonucunda bu kararın alındığı belirtildi.

Valilikten Yapılan Açıklama:

"Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, ilimizin kuzey kesimlerinde dalga boyunun 1,5 ila 2 metre arası, rüzgar hızının ise batı ve kuzey batı yönlerden 50-75 kilometre saat kuvvetinde fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Buna göre, Türkeli ilçemiz sahilleri dahil Ayancık, Erfelek, Sarıkum, İnceburun, Hamsilos, Akliman, Kumkapı ve Adabaşı’na kadar olan kuzey sahillerinde vatandaşlarımızın can ve mal emniyetini sağlamak amacıyla bugün denize girilmesi yasaklanmıştır."

Yasak Kapsamındaki Bölgeler

Türkeli

Ayancık

Erfelek

Sarıkum

İnceburun

Hamsilos

Akliman

Kumkapı

Adabaşı

Valilik, vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla bu kararın alındığını ve yasağa uymanın önemini vurguladı. Hava koşullarının düzelmesi durumunda yasağın kaldırılacağı ve yeni bir duyuru yapılacağı belirtildi.