BioNTech'te 2'inci dozun ertelenmesine tepkiler yükseliyor: Bu milletin aşısı nerede?

BioNTech'te 2'inci dozun ertelenmesine tepkiler yükseliyor: Bu milletin aşısı nerede?
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın, BioNTech aşısının ikinci dozunun 4 hafta yerine 6-8 hafta sonra yapılacağını açıklaması üzerine sosyal medya üzerinden hem vatandaş hem de muhalefet kanadından tepkiler yükseldi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıklamalarının ardından Bakanlıktan vatandaşlara bu akşam gönderilen SMS’lerde randevuların iptal edildiği belirtilerek, BioNTech'te 2. doz için en erken 29 Mayıs’ta randevu alınabileceği bildirildi.

Bakan'ın erteleme açıklamasına muhalefet milletvekillerinden de tepkiler geldi.

Sosyal medya hesapları üzerinden açıklama yapan milletvekillerinin tepkileri şöyle:

'Bakanı her gün ayrı hikaye anlatıyor!'

CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak: Biontech aşısında 2. doz randevular 2 ay ertelendi! Çin aşısı kalmadı, devamı gelecek mi belli değil! Rus aşısı 6 ay sonra! Sağlık Bakanı her gün ayrı hikaye anlatıyor! İktidar darmadağın, her adımı tutarsız-her söylediği asılsız! Millet aşısız-parasız kaderine terk edildi!

'Maskeden bugüne salgın yönetilemiyor'

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır: Biontech aşısı için alınan ikinci doz randevuları ertelendi. Maske dağıtımından bugüne salgın nasıl yönetilemiyorsa, geldiğimiz noktada yine değişen bir şey yok!

'Geldi, geliyor diye aylardır milleti oyaladınız!'

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu: Aşının yılan hikayesine döndüğünü belirten Davutoğlu, şu ifadeleri kullandı: Geldi, geliyor diye aylardır milleti oyaladınız! Hastalığın en yoğun olduğu dönemde “aşı tedariği güçleşiyor” diyerek kısaca başınızın çaresine bakın diyorlar.  

'16 milyar TL ile tüm ülke aşılanabilirdi!'

CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat: Hükümet aşı tedarik edemiyor, aşı randevuları iptal ediliyor. Ama yandaşlara milyarlar akmaya devam ediyor. Sağlık Bakanlığı'nın, sadece şehir hastanelerinin kira/ hizmet bedeli için ayırdığı 16 milyar TL ile tüm ülke aşılanabilirdi!

Cumhurbaşkanına soruyorum, bu milletin aşısı nerede?

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan: Bu akşam ailece iftar sofrasındayken 2 ay boyunca aşı kıtlığı yaşanacağını öğrendik. Bu aşı tedarik meselesi hükümetin ilk günden beri eline, yüzüne bulaştırdığı bir konu. Plan, program, basiret, tedbir yok. Şöyle bir bakın. İlk günden bu yana aşıyla ilgili neler açıklandı, neler gerçekleşti. Bu kabul edilebilir bir şey mi? 17 günlük tam kapanma yaşanacak ve vatandaşa ekonomik destekte bulunulmadı. Bu ne demek? ‘Kapanın, ama açlığa mahkum olun’ demek. Aşı yok, bu ne demek? ‘Ölüme mahkum olun’…Ben buradan Cumhurbaşkanına soruyorum, bu milletin aşısı nerede? Bunun cevabını bekliyorum 

'Planlama yok, aşı yok, destek yok'

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan: Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 9 Aralık 2020: ‘Yaz mevsimi gelmeden 50 milyon vatandaşımız aşılanmaya başlanacak.’ 28 Nisan 2021: ‘Aşı tedariki önümüzdeki 2 ay için zorlaşıyor.’ Planlama YOK, Aşı YOK, Destek YOK. Artık tek kozumuz YAKALANMAMAK.

'Açık açık niye demiyorsunuz, aşı bitti diye?' 

HDP İstanbul Milletvekili Oya Ersoy: Açık açık niye demiyorsunuz 'Elimizdeki aşı bitti'? 6-8 hafta sonra aşı olunabileceğinin garantisini verebilecek misiniz? 2. doz aşısını olamadığı için ölenlerin sorumlusu kim olacak? İhracatçı şirket mi? Çöken sadece E-Nabız ve MHRS sistemi mi?"