Binali Yıldırım: Hukuki yollar açık, biz de gerekli adımları atacağız

Binali Yıldırım: Hukuki yollar açık, biz de gerekli adımları atacağız
AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Sedat Peker'in oğlu Erkan Yıldırım ile ilgili iddialarına ilişkin bir açıklama daha yaptı. Binali Yıldırım, ''Gerekli açıklamaları yaptım. Hukuki yollar açık. Biz de gerekli adımları atacağız''dedi.

Çete lideri Sedat Peker’in iddiaları sonrası oğlu Erkan Yıldırım’ın Venezuela gezisi için ‘İhtiyaç sahiplerine test, maske götürdü’ diyen Binali Yıldırım, Cüney Özdemir'e yaptığı açıklamada ise  'İş adamı olarak yeni fırsatlar var mı diye ziyaret etti' demişti. 

Yıldırım, oğlunun Venezuela ziyareti için bir açıklama daha yaptı. AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Sedat Peker'in oğlu Erkan Yıldırım ile ilgili iddialarına ilişkin yaptığı üçüncü açıklamda ''Gerekli açıklamaları yaptım. Hukuki yollar açık. Biz de gerekli adımları atacağız'' dedi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı ve Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Fatma Şahin'in, 'Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD) Kapsayıcı Büyüme Girişimi Şampiyon Belediye Başkanları Koalisyonu' üyesi seçilmesi nedeniyle Ankara'daki bir sanat galerisinde resepsiyon düzenlendi. Resepsiyona, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Belediyeler Birliği Başkanı Fatma Şahin, 35 ülkenin Ankara büyükelçisi ve çok sayıda milletvekili ile davetliler katıldı.

'Hukuki yollardan hakkımızı arayacağız'

Programın ardından AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, basın mensuplarının organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in iddialarına ilişkin sorusuna yanıt verdi. Yıldırım, bir basın mensubunun, "Muhalefet, yargının harekete geçmemesini eleştiriyor, siz ne söylemek istersiniz?" sorusuna, gerekli açıklamaları yaptığını belirerek, "Hukuki yollar açık. Hukuki yollardan hakkımızı arayacağız. Biz de gerekli adımları atacağız" dedi.

Türkiye’deki vaka sayısının Venezuela’dan 80 kat fazla olduğu ortaya çıkmıştı

Binali Yıldırım, oğlu Erkan Yıldırım’ın resmi heyetle birlikte Venezuela’da bulunmasını, “İhtiyaç sahiplerine test kiti, maske gibi birtakım malzemeler götürüp, dağıtmıştır” sözleriyle açıklamıştı. Venezuela’da ziyaretin yapıldığı 2020 yılının aralık ayında günlük ortalama vaka sayısı 360 olmuştu. Aynı ayda Türkiye’de günlük ortalama vaka sayısı 30 bin civarında seyrediyordu. Bugün itibariyle Covid-19 için Türkiye’de test başına pozitif oranı 9,9 iken Venezuela’da bu oran 6,6. Bu rakamlar o dönem Türkiye’deki vaka sayısının Venezuela’dan 80 kat fazla olduğu ortaya koyuyor. 

 

 

Etiketler :