BİM çalışanları anlatıyor: ‘Yaşanan süreçte çok korktuk’

BİM çalışanları anlatıyor: ‘Yaşanan süreçte çok korktuk’
AKP’nin ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin hedef göstermesinin ardından saldırılara uğrayan ‘üç harfli’ market çalışanları halktv.com.tr’ye konuştu. BİM markette 1 yıldır kasiyer olarak çalışan bir kadın, “Saldırı sürecinde çok korktuk. Bazı müşterilerimiz gelip kasada bir sürü laf sayıp gidiyordu. Olay çıkacak diye çok korktuk” diyor.

MHP lideri Devlet Bahçeli TBMM’deki grup toplantısında, enflasyon etkisiyle oluşan fahiş fiyatlardan zincir marketleri sorumlu tutmuş ve sattığı ürünlere zam yapan zincir marketlerin 'FETÖ’yle bağlarının araştırılmasını önermişti.
BİM'in İcra Kurulu Üyesi Galip Aykaç, Bahçeli'nin fahiş fiyatlarla ilgili söz konusu ifadelerine atıfta bulunarak açıklama yapmıştı. Aykaç, "FETÖ örgütüyle bizi tehdit eden parti liderlerine söyleyeceklerimiz var. Bu ülkenin güzel insanları sizlerin yalanlarına hiçbir şekilde itibar etmediler. Bu süreçte o bahsedilen zincir marketleri diye altını çizerek söylenen üç harfliler diye bizleri farklı yere koyan ve bunları koymaya çalışan ve Müslüman olduğunu iddia eden bu insanlara söyleyeceklerimiz var. Lütfen aynaya baksınlar. Kendilerini göreceklerdir. Bunların hepsinde bir art niyet vardır. Bir algı yönetimi vardır. Bunlara tüketicimiz hiçbir zaman karşılık vermemiştir" demişti.

Bu açıklamaların ardından BİM İcra Kurulu üyesi Galip Aykaç, AKP ve MHP’nin hedefi haline gelirken BİM ise fiziksel saldırıların hedefinde oldu. Şimdi ise ortam sakinleşmiş gibi duruyor. Ancak BİM çalışanları oldukça tedirgin.

‘Müşterilerimiz bize destek oldu’

İstanbul Bahçelievler’de bulunan BİM çalışanları ile sohbet ettik. Yaklaşık 1 yıldır BİM’de kasiyer olarak çalışan bir kadın, “Saldırılar olduğunda o kadar korktuk ki. Ailem işi bırakmamı dahi istedi. Ancak işe ihtiyacım var. Sadece dışarıdan saldırılar değildi bizi korkutan. Kimi müşterilerimiz ürünü alıp kasanın önüne gelince hakaret etmeye başlıyordu. O laf sayarken ağzımızı açıp bir şey diyemiyorduk. Kim necidir bilmiyoruz ki. Bir şey söylesek kavga çıkacak. Olay çıkacak diye çok koktuk. Her gün bizden alışveriş yapan müşterilerimizin bile düşman olduğunu bu süreçte gördük. Herkes bir şeyler konuşuyor, bir şeyler düşünüyor. Kimse çalışanın ne suçu var demiyor” diye konuştu.

‘Kavga çıkarmak isteyen de oldu destek veren de’

BİM’de 2 yıldır çalışan reyon görevlisi ise, “Özellikle kadın arkadaşlarımız, ailelerimiz bu süreçte çok yıprandı. Korktuk. Burası bizim ekmek yediğimiz yer. İsteyince ceketini alıp çıkamıyorsun. İş bulmak kolay değil. Ne olduğunu bizler de basından takip ettik. Olaylar sakinleşmeye başlayınca bir rahat nefes aldık. Gelip laf sayan, kavga çıkarmak isteyen çok oldu ancak ‘Ben sizin yanınızdayım. BİM’den ilk kez alışveriş yapacağım’ diyen de çok oldu. Onların söylemleri bize destek oldu. Kendi sürekli gelen müşterilerimizden bu desteği göremedik” ifadelerini kullandı.

“Peki yaşanan bu olay müşteri kitlenizi değiştirdi mi?” diye sorduğumuz reyon görevlisi, “Aslında hayır. Gelip bize hakaret eden müşteriler halen gelmeye devam ediyor çünkü burası uygun fiyat olarak. Sadece yeni müşterilerimiz oldu” diye yanıt verdi.

Kaynak:halktv.com.tr

Etiketler :