Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Özlü: Kısıtlamalar geri gelebilir

Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, artan koronavirüs vakalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

halktv.com.tr Haber Merkezi

Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü Halk TV'de Şule Aydın'a normalleşme süreci sonrasında artan vaka sayısına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Özlü, "Kısıtlamalar geri gelebilir ama o zaman da başka sorunlar yaşanabilir" dedi.

Özlü'nün değerlendirmeleri şöyle:

"Salgında tekrar alevlenmenin olduğunu görüyoruz. Eskiye dönüş sinyali alıyoruz, alarm çalıyor. Bundan sonra böyle gidemeyiz.

Maske ile ilgili yaptırımların uygulanması gerektiği konusunda illerde uygulanmasında detaylar üzerinde çalışılabilir. Mesafe kavramının da korunmasında güçlükler çekiliyor."

Acilen yapılması gereken şey ne?

"Yapılması gereken şey zor değil. Bu dönemde herkesin yapması gereken çok basit bir kural var. Maskeni tak, mesafeyi koru, hijyene dikkat et. Eğer yapılmazsa, eskiden yaşadığımız kısıtlamalar gündeme gelecektir.

Bu yasaklamalar ve kısıtlamalarla ilgili süreç geri gelebilir. Bu öyle bir şey ki; bunların da kendilerine göre sorunlar var. 

Dikkatli ve dengeli davranmak gerekiyor. Bunlar zaten konuşuluyor. Kuşkusuz; veriler zorlayıcı hale gelirse tedbirler alınacaktır."

Bilim Kurulu öneriyi yapıyor ve kabul edilmiyor mu?

"Bu grup içerisinde her türlü görüşümüzü iletiyoruz. Bizim sorumluluğumuz danışmanlık yapmak. Biz karar almıyoruz."

Etiketler :