Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara'dan 'inişe geçiyoruz' açıklaması

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara'dan 'inişe geçiyoruz' açıklaması
Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, salgında inişe doğru geçildiğini ama bunun sürdürülebilir olduğunu görmek için 5-7 günlük süreye ihtiyaç olduğunu belirtti. Kara, tedbirlerin henüz gevşetilmemesi gerektiğini ifade etti.

Duvar'dan Müzeyyen Yüce'ye konuşan Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara’ya göre, salgının inişe doğru geçtiğini önümüzdeki bir haftalık süreç gösterecek. Covid-19’un şu an düz gidiş döneminde olduğunu ifade eden Kara, “Bizim geldiğimiz noktada bir plato çizdik, inişe doğru geçiyoruz. Ama bunun sürdürülebilir olduğunu görmek için en az 5 ila 7 günlük bir sürece ihtiyacımız var. Eğer o zaman da bu rakamlar aşağı doğru inerse gerçekten inişe geçtik diyebiliriz. Şu an düz gidiş dönemindeyiz” dedi.

"AVM ve seyahat kısıtlamasının kaldırılması mümkün değil"

Salgını önlemek için bugüne kadar alınan tedbirlerin kademeli olarak yavaş yavaş kaldırılması gerektiğine dikkat çeken Kara, “Bu salgını büyük bir yangın gibi düşünün: Siz tamamını kontrol altına alıp söndürmediğiniz sürece esecek en ufak rüzgârda yangın daha da büyüyüp devam edebilir. O yüzden rahatladık gibi bir şey söylemememiz lazım. AVM’lerin açılması içinde aynı durum söz konusu. Şu an için seyahat kısıtlamasının kaldırılması da mümkün değil” dedi.

"Hazirandan itibaren iç turizm için konuşulabilir"

Turizm sezonunun açılmasına ilişkin de değerlendirmede bulunan Kara, “Önümüzdeki bir haftalık sürecin nasıl gideceğine bağlı. Eğer düşüş devam ederse haziran ayından itibaren iç turizm konuşulabilir. Dış turizm içinse ülkelerin vaka durumlarına bakarak karar verilmesi gerekiyor” diye konuştu.

Etiketler :