Semih Şahin CHP'den ihraç edildi

Semih Şahin CHP'den ihraç edildi
Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin CHP'den ihraç edildi. İçişleri Bakanlığı, 17 Şubat'ta Bilecik Belediyesi'ndeki rüşvet iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma nedeniyle Belediye Başkanı Semih Şahin'i geçici olarak görevden uzaklaştırmıştı.

Geçici olarak görevinden uzaklaştırılan Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin, CHP Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edilmişti. Şahin'in bugün oy çokluğuyla partiden ihraç edildiği öğrenildi.

Operasyona dahil edilmişti

Bilecik Belediyesi iştiraklerinden Kayı A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı olan Selçuk E.'nin, bina ruhsat bedeli ve iş takibi için başvuranlardan rüşvet istediğinin tespit edilmesi üzerine, 19 Ocak'ta operasyon düzenlenmiş ve Semih Şahin de bu operasyona dahil edilmişti. Mülkiye müfettişlerince Başkan Şahin hakkında 'mal varlığı soruşturması' başlatılmıştı.

Görevden uzaklaştırılmıştı

İçişleri Bakanlığı Mülkiye Teftiş Kurulu, Başkan Şahin'in geçici olarak görevden uzaklaştırılmasını talep etmiş ve Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun onayıyla geçici olarak görevinden uzaklaştırılmıştı.

Etiketler :