Bildirici: RTÜK, Halk TV'nin kablo yayın hakkında sürekli ayak sürüyor, engelliyor

Bildirici: RTÜK, Halk TV'nin kablo yayın hakkında sürekli ayak sürüyor, engelliyor
Medya Ombudsmanı ve Eski RTÜK üyesi Faruk Bildirici, Halk TV'nin kablolu TV'ye katılmak için yaptığı 9 başvurunun da reddedilmesini değerlendirdi.

Halk TV'nin RTÜK'e 2 yılda 9 kez yaptığı kablolu yayın başvurusu 9 kez reddedilirken 14 kez ceza kesildi. Halk TV'de Özlem Gürses ile Hafta Sonu Ana Haber'e katılan Eski RTÜK üyesi Faruk Bildirici konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

"Halk TV'nin kablo yayın hakkında sürekli ayak sürüyor, engelliyor"

Bildirici, "Maalesef RTÜK'te siyasi iktidarın uzantısı olan, oranın görüşlerini tüm Türkiye'ye tüm yayıncılara dayatmaya çalışan bir anlayış var. MHP-AKP koalisyonu RTÜK'e tamamen hakim oldu ve onlar maalesef bağımsız ve eleştirel kanallar üzerinde bir sopa kullanıyor. Sürekli cezalar yağdırıyor. RTÜK Başkanı kendi görüşlerini kurula dayatıyor. Öbür kanallar hakkında şikayetler gelmesine rağmen bir şey yapılmıyor" dedi.

Bildirici şöyle devam etti:

Yakında Turkuaz grubunun yeni bir kanalı açıldı. RTÜK Başkanı bu kanala başarılar diledi. Bunu yapan kişi gerek Halk TV'nin kablo yayın hakkında sürekli ayak sürüyor, engelliyor. Yayıncılığının sınırını, muhalefet sınırını ben belirlerim diyen bir anlayış ile karşı karşıyayız.

 

Etiketler :