Biden: Erdoğan Sonunda Gerçeği Gördü

Biden: Erdoğan Sonunda Gerçeği Gördü
ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, hafta sonu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İstanbul’da yaptığı görüşmeden sonra Baltimore’da bir araya geldiği partililere, Türkiye’nin IŞİD’e karşı mücadeleye desteğini artırdığını...

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, hafta sonu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İstanbul’da yaptığı görüşmeden sonra Baltimore’da bir araya geldiği partililere, Türkiye’nin IŞİD’e karşı mücadeleye desteğini artırdığını söylerken, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’la muhtemelen fazla zaman harcadım ama Erdoğan sonunda gerçeği gördü” dedi.

Biden, haftasonu Erdoğan ve Davutoğlu ile başta IŞİD’le mücadele konusunun ele alındığı toplantılarından sonra Baltimore’da bir araya geldiği Demokrat Partili vekillere IŞİD’le mücadeleye dair bilgi de verdi.

"AVRUPALILAR HİÇBİR ŞEY YAPMIYORDU"

Konuşmalarında genelde diplomatik olmaktan kaçınan Biden, önce Başkan Barack Obama’nın Avrupa ülkelerini IŞİD’le savaşa katkı vermeye ikna etmesinden bahsederken, “Başkan sonunda bir şey sökülmeleri için Avrupalıların dikkatini çekmeyi başardı. Çünkü hiçbir şey yapmıyorlardı” dedi.

"FAZLA ZAMAN HARCADIM AMA..."

Başkan Yardımcısı Biden, daha sonra Türkiye’nin, sınırın Suriye tarafında IŞİD’in kontrol ettiği 98 kilometrelik kısmı kapatmak amacıyla önlemler almaya başlamasına atıf yapmak için şöyle konuştu:

“Cumhurbaşkanı Erdoğan’la muhtemelen fazla zaman harcadım ama Erdoğan sonunda gerçeği gördü.”

Biden konuşmasında “sonunda gerçeği gördü” anlamına gelen İngilizce “has seen the Lord” ifadesini kullandı.

Hürriyet