İstanbul'un Göbeğinde Tedirgin Eden Görüntü! Beyoğlu'ndaki İnşaat Kazısında 30 Adet Havan Mermisi

İstanbul'un göbeğindeki bir inşaat alanında 30 adet askeri mühimmat bulundu. Emekli Tümgeneral Dr. Naim Babüroğlu, havan mermilerinin kaynağının ne olabileceğini anlattı.

İstanbul Valiliği Beyoğlu Örnektepe mahallesindeki İmrahor Caddesi üzerinde devam eden Beyoğlu Beyoğlu İmam Hatip Ortaokulu inşaat alanında 30 adet askeri mühimmat bulunduğunu açıkladı.

havan-topu.jpg

Valilik, korozyona uğrayan havan topu olduğu değerlendirilen mühimmatın savcılık talimatıyla bertaraf edilmek üzere emniyet birimlerince muhafaza altına alındığını açıkladı.

Halk Tv yayınına bağlanan Dr. Naim Babüroğlu, bulunanların havan mermisi olduğunu anlattı.

TEHLİKELİ Mİ?

Emekli Tümgeneral Dr. Naim Babüroğlu, mermilerin kısmen çürümüş olduğunu belirtti.

Babüroğlu, mühimmatın havan topu olmadığını, havan mermisi olduğunu söyledi.

Resimlerden anlaşıldığı kadarıyla 81 mm'lik havan mermisi olduğunu söyleyen Babüroğlu, kuyruk bölümlerinin olmadığını, yani atış yapılamayacağını söyledi.

10 yıldan fazla bir süredir toprak altında kaldığını belirten Babüroğlu, mühimmatın muhtemelen bir depoda bulunduğunu anlattı.

1980'lerde sıkıyönetim zamanında mühimmatın bulunduğu bölgede kışla, ya da askeri birlik konuşlanmış olma ihtimalinin bulunduğunu anlatan Babüroğlu, mühimmatın kaynağının bu olabileceğini belirtti.

Babüroğlu bu havan mermilerinin ikinci dünya savaşından sonra Türkiye'ye geldiğini anlatan Babüroğlu, mühimmatın risk oluşturmadığını söyledi.