Sokağa Türkan Saylan’ın Adı Verildi, AKP Sözcüsü "Değiştireceğiz" Dedi

Sokağa Türkan Saylan’ın Adı Verildi, AKP Sözcüsü "Değiştireceğiz" Dedi
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Türkan Saylan’ın adını sokağa verdi, AKP Grup Sözcüsü Faruk Gökkuş, karara karşı “Yarın mecliste çoğunluğu aldığımızda adı değiştireceğiz!” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi, Prof. Dr. Türkan Saylan’ın adını Beşiktaş Arnavutköy’deki Karakavak Sokağı’na verme kararı aldı.

Kararın ardından AKP Grup Sözcüsü Faruk Gökkuş’tan açıklama geldi: “Yarın mecliste çoğunluğu aldığımızda adı değiştireceğiz!” Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat ise Gökkuş’a sert yanıt verdi: “Millet ne derse o olur.”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi, Temmuz ayı üçüncü oturumunda önemli bir karara imza attı ve Prof. Dr. Türkan Saylan’ın adını Beşiktaş Arnavutköy’deki Karakavak Sokağı’na verme kararını oy çokluğuyla onayladı.

prof-dr-turkan-saylan-a-anlamli-anma.jpg

Ancak bu karardan sonra AKP Grup Sözcüsü Faruk Gökkuş’un yaptığı açıklamalar gerilimi artırdı. Gökkuş, “Yarın mecliste çoğunluğu aldığımızda adı değiştireceğiz” diyerek, Saylan’ın adını sokağa verme kararına karşı olduklarını duyurdu.

"31 MART’TA MİLLET KARARINI VERDİ”

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, Gökkuş’un bu tehdidine sert bir yanıt verdi. Akpolat, “Millet ne derse onu yapıyoruz. 31 Mart’ta millet kararını verdi” şeklinde konuşarak, bu kararın halkın seçimiyle alındığını vurguladı.

Daha önce de AKP-MHP grubu, Türkan Saylan’ın adının bir sokağa verilmesine karşı çıkmış ve bu teklifi defalarca reddetmişti. 2021’deki İBB Meclisi oturumunda Saylan’ın adının bir sokağa verilmesinin komisyonda bekletilmesi tartışma yaratmıştı.

Kaynak:ABC Gazetesi