"Beni Dilan ve Engin Polat Vurdurdu" Demişti: İstenen Ceza Belli Oldu!

"Beni Dilan ve Engin Polat Vurdurdu" Demişti: İstenen Ceza Belli Oldu!
25 Eylül 2023 tarihinde kızının yanında silahlı saldırıya uğrayan Halil İbrahim Kalkan, kendisini Dilan ve Engin Polat çiftinin vurdurduğunu iddia etmişti. Saldırıyı gerçekleştiren 6 kişi hakkında iddianame hazırlandı. İddianame sanıklar hakkında 6'şar yıla kadar hapis istendi.

Halil İbrahim Kalkan, 25 Eylül 2023 günü küçük kızının yanında motosikletli saldırganlar, tarafından kurşun yağmuruna tutuldu. İfadesinde kendisine saldıranların, "Dilan, Engin ve Sezgin Polat’ın selamı var" dediklerini öne sürmüştü. Saldırı sonrası yaptıkları açıklamada da kendisini vurdurtan kişilerin Engin ve Dilan Polat çifti olduğunu iddia etmişti.

İDDİANAME HAZIRLANDI

Bu olayın ardından sürdürülen soruşturmada, saldırıyı gerçekleştiren şüpheliler Alperen Şamil D.,Adem Y.,Burak Ç.,Hakan A., Muharrem Fatih A. ve Vedat Y., tutuklandı. Savcılık tarafından yapılan soruşturmanın ardından iddianame hazırlandı. İddianamede olayla ilgili detaylar ortaya çıktı.

"ENGİN POLAT'IN DAYISI ŞÜPHELİLERLE BAĞLANTILI"

İddianamede müşteki Halil İbrahim Kalkan’ın ifadelerine değinildi. Kalkan ifadesinde saldırganın "Dilan, Engin ve Sezgin Polat’ın selamı var" diyerek kendisine ateş ettiğini, söyledi. Saldırganları tanımadığını belirten Kalkan’ın verdiği ek ifadesi de iddianamede yer aldı. Kalkan, ek ifadesinde ise Engin Polat’ın dayısı Gürsel Yılmaz ile onun adamı Muharrem Aşkın’ın şüphelilerle bağlantısı olduğunu iddia etti.

İFADELER ORTAYA ÇIKTI

İddianamede saldırıda silahı kullanan tutuklu şüpheli Alperen Şamil D., diğer 5 şüpheliyle görüştüklerini belirterek, saldırıyı kendisinin gerçekleştirdiğini söyleyerek “Ben, Dilan, Engin ve Sezgin Polat’ı tanımıyorum’ dedi. Şüphelilerden Burak Ç., ifadesinde olay günü kendisinin Yusuf olarak bildiği Alperen isimli şahıs ile birlikte olay yerine gittiğini, olay yerinde Alperen'in şüpheli Adem'i aradığını daha sonra Alperen'in telaşlı bir şekilde yanına gelerek kıyafetlerini değiştirdiğini ve ardından hızla motosikleti sür dediğini söyledi.

ELDEKİ DELİLLER BU OLAYIN ORGANİZE OLDUĞUNU GÖSTERİYOR

Şüphelilerden Adem Y. ise savunmasında yanında abisi olan şüpheli Vedat'ında olduğu bir zamanda şüpheliler Alperen, Hakan ve Muharrem'in para karşılığında müştekiyi yaralamak için Hakan ve Fatih'in konuştuklarını, kendisinin de ihtiyacı olduğu için bu işi girdiğini belirtti. Diğer şüpheliler ise olayı kabul etmedikleri görüldü. Şüphelilerin Halil İbrahim Kalkan’ı tanımadıklarını belirtti. Hazırlanan iddianamede savcılık bir kısım şüphelilerin olayı inkar ettiklerini, ancak eldeki tüm delillerin bu şüphelilerin de bu olayla ilgili organize olduklarını gösterdiklerini belirtti.

6'ŞAR YILA KADAR HAPİSLERİ İSTENDİ

Hazırlanan iddianamede şüpheliler hakkında “Birlikte ve İştirak Halinde Kemik Kırığı Oluşacak Şekilde Kasten Yaralama”, “Korku, Kaygı veya Panik Yaratabilecek Tarzda Silahla Ateş Etme” ve “Ruhsatsız Ateşli Silahlarla Mermileri Satın Alma veya Taşıma veya Bulundurma” suçlamalarla dava açılması talebinde bulunuldu. 1 yıl 6 aydan 6 yıla kadar hapsi istenen sanıklara yönelik hazırlanan iddianame, mahkeme tarafından kabul edildi. İlk duruşma ise temmuz ayında yapılacak.

Kaynak:halktv.com.tr