Başkanın korumaları soru soran muhabiri ve depremzedeyi itekledi

AKP yönetimindeki Kahramanmaraş Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, deprem bölgesinde kendisine soru sormak isteyen FOX TV muhabirinin sorularını görmezden gelerek cevap vermedi. Başkanın korumaları muhabiri ve "4 enkazım var" diye tepki gösteren depremzedeyi iterek uzaklaştırmaya çalıştı.

Kahramanmaraş’ta iki büyük depremde 12 blokundan sekizi yıkılan Ebrar Sitesi’nde ölenlerin sayısı 250’yi geçti.

Site enkazında çalışmaları inceleyen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’e FOX TV muhabiri Gülşah İnce soru sormak istedi. Ancak Güngör’ün yanındaki bir kişi İnce’nin elinden tutarak buna engel oldu. Güngör, İnce’nin “Sayın Başkan Ebrar Sitesi’ne ilişkin çok eleştiriler yükselmişti” sözlerini duymamazlıktan geldi.

Bu sırada enkaz başında bekleyen ailelerden bir kişi de ”Dört tane enkazım var” diyerek Hayrettin Güngör’e tepki gösterdi. Depremzedeyi ve muhabir İnce'yi Güngör’ün korumaları itekledi.

Muhabir Gülşah İnce yaşanılanları anlattı

FOX Ana Haber'de yayınında yaşananları anlatan Gülşah İnce, "Acılı ailelere burada taziyelerini dilediler, geçmiş olsun dediler. Ben de gazeteci olarak görevimi yaptım çünkü günlerdir ailelerin bize sorduğu soru buydu. Buranın müteahhidinin nerede olduğunu soruyorlardı. Ebrar Sitesi gerçekten sorunlu bir yerdi çünkü ayakta kalabilen bir bloğu yok, ayakta olanlar da yıkıldı, yıkılacak. Bu sorunun yanıtını merak ettik. Ama Sayın Başkan sessizdi. Yanındakinin kim olduğunu bilmiyorum ama bu kadar fiziksel müdahalede bulunduğuna göre danışmanıdır diye düşünüyorum. Mikrofonuma engel oldu, elimi tuttu, itti. Kameraman Çağlar Güner'i de heyetindeki bir başka kişi iterek uzaklaştırmaya çalıştı" dedi.

Etiketler :