Belediye Başkan'ından son çağrı: "Kritik noktaya geldik, durduramazsak termik santrale gidiyor""

Milas Belediye Başkanı Av. Muhammet Tokat, Çökertme’de devam eden yangının havadan müdahale olmadığı için kritik noktaya geldiğini, eğer bu noktada yangın durdurulamaz ise termik santrale doğru gideceğini söyledi.

Hazar DOST

Muğla Çökertme'de yerleşim yerlerini saran yangın henüz durdurulamadı. Havadan müdahalenin yapılmadığı, karadan ise çalışmaların yetersiz kaldığı Çökertme Mahallesi'ndeki son durumu Milas Belediye Başkanı Muhammed Tokat aktardı.

Yangının kritik bir noktaya geldiğini aktaran Tokat şunları söyledi:

"Yangının olduğu yerle buradaki siteler arasında kalın bir hat oluşturmaya çalışıyoruz. İş makineleri burada çalışıyor. .Bütün araçlar buraya konuşlandırıldı. Çünkü burada krtik bir nokta. Eğer biz bu yangını siteleri koruyacak şekilde durduramazsak, bu rüzgarın etkisiyle hem Akçakaya tarafına hem de Türkevleri tarafına maalesef kaçırmak durumunda kalabiliriz. Eğer bu yangını kaçırırsak da termik santralle de yüz yüze kalacak.

Durum artık çok ciddi!

Yarın acele ve ivedi olarak bu hava müdahalelerini yapıp,  bir şekilde şuana kadar ki eksikliğimizi tamamlamamız gerekiyor. Durum artık çok ciddi. Şuan köylerden çıktık, kırsal mahallelerin olduğu yerden çıktık sitelerin olduğu bölgede şuan yangınla boğuşuyoruz. Siteleri de aştığı takdirde artık işimiz çok daha zor." 

669d8f7e-d0fe-49fd-8f47-e7312b28d41e.jpg

Rüzgar termik santralin tersine esmeye başladı

Çökertme’de rüzgarın yönü termik santralin tersine esmeye başladı. Tüm müdahale ekipleri alevlere karşı bir hat oluşturdu ve o hatta yaklaşmasını bekliyor.