Çıkış Nedeni Belli Oldu... İzmir'deki Lüks Sitede Büyük Yangın!

İzmir Narlıdere'deki Folkart’ta büyük bir yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Ekiplerin yangına müdahalesi devam ederken Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, can kaybı olmadığı bilgisini paylaştı.Yangının yaklaşık 8 saat sonra kontrol altına alındığı bilgisi paylaşıldı.

İzmir Narlıdere'de 4 bloklu Folkart Sitesi’nin 8 katlı binasında yangın çıktı. Ekiplerin yangına müdahalesi sürerken müdahaleler sırasında zaman patlama sesleri duyulduğu ve bina sakinlerinin tahliye edildiği bildirildi.

Yangın kontrol altına alındı

İzmir'in Narlıdere ilçesinde bir sitedeki binada çıkan yangın, kontrol altına alındı.

Yenikale Mahallesi'nde bulunan 4 bloklu sitedeki 8 katlı binada saat 22.00 sıralarında çıkan yangına itfaiye ekipleri, Orman Bölge Müdürlüğüne ait arazöz ve İl Emniyet Müdürlüğüne ait TOMA'lar yerden, yangın söndürme helikopteri de havadan müdahale etti.

Yangın yaklaşık 8 saat sonra kontrol altına alındı. Ekiplerin binada soğutma çalışmaları devam ediyor.

Ödüllü site!

Pazarlaması 'akıllı bina' olarak yapılan Folkart Narlıdere'nin aynı zamanda yüksek teknolojili kent peyzajı ve mimarlık alanında iki ödülü olduğu ortaya çıktı.

izmirde-luks-sitedeki-yanginin-buyuklugu-gun-agarinca-ortaya-cikti-ek-fotograflar-9804-dhaphoto1.jpg

Öte yandan 112 Acil Sağlık ekipleri, dumandan etkilenen bir kişiyi İKÇÜ Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırdı. Dumandan etkilenen 5 kişinin tedavisi ambulansta yapıldı. Yaşadığı panik nedeniyle ayağı burkulan bir kişiye de sağlık ekipleri müdahale etti.

Yangının çıkış nedeni belli oldu

Olay yerine gelen Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Folkart'ta çıkan yangının 40 daireyi etkilediğini ve can kaybı bilgisinin olmadığını açıkladı. Kasapoğlu, yangının ikinci kattaki elektrik kontağından kaynaklandığını söyledi.

izmirde-luks-sitedeki-yanginin-buyuklugu-gun-agarinca-ortaya-cikti-5595-dhaphoto3.jpg

Öte yandan İzmir İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahin, bir kişi içeriden yaralı olarak çıkarıldığını açıkladı.

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, yangının 40 daireyi etkilediğini aktardı. AFAD'ın Twitter hesabından yapılan açıklamada "An itibarıyla herhangi bir yaralı ve can kaybı bilgisi yok" bilgisi paylaşıldı.

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger "İçeride canlı olmadığına dair bir bilgi elimizde var" açıklamasında bulunurken; İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de "Tek dileğimiz can kaybı yaşanmaması" dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda yangından 7 kişinin etkilendiğini duyurdu.

4 bloklu sitedeki 8 katlı binada çıkan kısa sürede tüm binayı sardı. Olay yerine çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi, Orman Bölge Müdürlüğüne ait arazöz, İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı TOMA'lar ile AFAD ve UMKE ekipleri de yönlendirildi. Bölgedeki ekipler söndürme çalışmalarına devam ediyor. Yangında zaman zaman patlama sesleri de duyuluyor.

izmirde-luks-sitedeki-yanginin-buyuklugu-gun-agarinca-ortaya-cikti-ek-fotograflar-8708-dhaphoto3.jpg

Belediye başkanı: Can kaybı bilgisi yok

Halk Tv yayınına telefonla katılan Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, yangın nedeniyle can kaybı yaşanmadığını söyledi. Engin, "Şu ana kadar çok şükür can kaybı bilgisi yok. Bina içerisinde kimsenin olmadığını düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

basliksiz-32.jpg

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger de olay yerine geldi. Köşger yaptığı açıklamada, devam eden yangını İzmir İtfaiyesi'nin söndürmeye çalıştığını ayrıca Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin de sevk edildiğini söyledi.

Bir bloğun tamamen yanmak üzere olduğunu kaydeden Köşger, şöyle konuştu:

"Yangının diğer bloklara sirayet etmesini engellemeye çalışıyoruz. İnşallah o diğer bloklara sirayet etmeden söndüreceğiz. Sevindirici olan şu, site yöneticisi yangın başladıktan sonra aşağı yukarı tüm sakinlerini tahliye etmiş. İçeride canlı olmadığına dair bir bilgi elimizde var şu anda. Dolayısıyla herhangi bir can kaybı olmadan yangını atlatacağımızı düşünüyoruz."

Tunç Soyer: Tek dileğimiz can kaybı yaşanmaması

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Narlıdere'de çıkan site yangınına itfaiye ekiplerimiz tüm gücüyle müdahale ediyor. Binanın dış cephesinin ahşap kaplama olması çalışmaları güçleştirirken, ekiplerimiz alevlerin diğer bloklara yayılmasını engellemek için çalışıyor. Tek dileğimiz can kaybı yaşanmaması." ifadelerini kullandı.

basliksiz-33.jpg

Kılıçdaroğlu, Belediye Başkanı Soyer'den yangına ilişkin bilgi aldı

Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir'in Narlıdere ilçesindeki bir sitede çıkan yangına ilişkin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'le görüştü. CHP Basın Birimi'nden yapılan açıklamaya göre, Kılıçdaroğlu, Narlıdere'de çıkan yangın nedeniyle Soyer'i telefonla aradı. Yangının çıkış nedeni ve vatandaşların sağlık durumu hakkında bilgi alan Kılıçdaroğlu, geçmiş olsun dileklerini iletti.

Etiketler :