Bedirhan Şener'in gözetim süresi 3 hafta daha uzatıldı

Bedirhan Şener'in gözetim süresi 3 hafta daha uzatıldı
Ankara'da anneannesini öldüren Bedirhan Şener'in Bilkent Şehir Hastanesi Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri Hastanesi'ndeki gözlem süresi, akli dengesinin değerlendirilmesi amacıyla 3 hafta daha uzatıldı. Şener'in akıl hastası olup olmadığına dair kesin rapor düzenlenmesi için ek süre verildi.

Ankara'da anneannesini rehin aldıktan sonra silahla öldüren eski bakan Abdüllatif Şener'in oğlu Bedirhan Şener'in, Bilkent Şehir Hastanesi Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri Hastanesi'nde geçirdiği gözlem süresi 3 hafta daha uzatıldı.

31 Temmuz'da meydana gelen olayda, Şener, anneannesi Leyla Çetiner ile tartıştıktan sonra onu silahla rehin alarak öldürmüştü. Olayın ardından Şener hakkında adli kontrol ve yurt dışı yasağı kararı verilmişti. Şener'in akli dengesinin yerinde olmadığı belirtilmiş ve adli tıp doktoru tarafından muayene edilmesinin ardından Bilkent Şehir Hastanesi'ne sevk edilerek gözetim altına alınmasına karar verilmişti.

GENEL DURUMUYLA İLGİLİ DETAYLI BİR RAPOR HAZIRLANACAK


Bugün sona eren gözlem süresi kapsamında hastane, kesin kanaat raporu oluşturulabilmesi için Şener’in takip ve tedavisinin devam etmesi gerektiğini bildirdi. Hastane, gözlem süresinin 3 hafta daha uzatılmasını talep etti. Ankara 2. Sulh Ceza Hakimliği, Şener’in akıl hastası olup olmadığının ve varsa hastalığının ne zaman başladığının belirlenebilmesi için gözlem süresinin uzatılmasına karar verdi.

Bu süre zarfında Şener’in davranışları ve genel durumuyla ilgili daha detaylı bir rapor hazırlanacak.

Kaynak:AA