Bebekleri İçin Kamera Taktırdılar, Hırsız Gördüler

Tatilde olan aile hırsızlar tarafından soyuldu. 4 hırsız, 400 bin lira değerindeki ziynet eşyalarını çaldı. Güvenlik kamerasına yansıyanlar dehşete düşürdü!

Zonguldak'a ziyarete giden iki çocuklu bir ailenin evinde meydana gelen hırsızlık olayı büyük bir endişeye yol açtı. Olayın güvenlik kameralarına yansımasıyla birlikte, 4 hırsızın evde nasıl bir planla hareket ettiği net bir şekilde ortaya çıktı.

400 BİN LİRA ÇALINDI

18 Mayıs Cumartesi günü, saat 14.30 civarında, Ataköy 2. Kısım'da gerçekleşen olayda, Doğan Can Aktaş ve ailesi Zonguldak'a ziyarete gitmişti. Ancak evde kimsenin olmamasını fırsat bilen 4 kadın hırsız, evde bulunan ziynet eşyalarıyla birlikte yaklaşık 400 bin lira değerindeki para miktarını çaldı. Aktaş ailesi, hırsızlığı öğrenir öğrenmez İstanbul'a döndü ve polis ekipleri hırsızları yakalamak için çalışmalarını başlattı.

BEBEKLERİ İÇİN GÜVENLİK KAMERASI TAKTIRMIŞLARDI

Hırsızlık anları, Aktaş ailesinin bebekleri için evlerine taktırdıkları güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı. Görüntülerde, hırsızların kapıyı zorlayarak açtıktan sonra evin içine sakin bir şekilde girdikleri, özellikle çiftin yatak odasına odaklandıkları ve ziynet eşyalarını aldıktan sonra çıkış yolunda dikkatli bir şekilde davrandıkları görülüyor.

59240.jpg

Hırsızların evde kimsenin olmadığından emin olduğunu belirten Aktaş, bu durumun ailesini derinden etkilediğini ve güvenlik önlemlerini artırmak zorunda olduklarını ifade etti. Bölgedeki hırsızlık vakalarının artışından da endişe duyduklarını belirtti ve ailesinin güvenliği için alarm sistemleri gibi önlemler almaya kararlı olduklarını dile getirdi.

YENİ DOĞAN BEBEKLERİNİN ALTINLARI ÇALINDI

Olayın şokuyla birlikte maddi kayıplarının yanı sıra ailede büyük bir endişe de oluştuğunu ifade eden Aktaş, hırsızların evlerine girmesiyle birlikte yaşanan travmanın etkisinden kurtulmakta zorlandıklarını belirtti. Yaklaşık 300-400 bin lira arasında bir kayıpları olduğunu söyleyen Aktaş, bu miktarın yanı sıra yeni doğan bebeğe gelen takıların da çalındığını ve bu durumun aileyi daha da üzdüğünü dile getirdi.

Hırsızlık olayının yaşandığı apartmanda yaşayan komşular da olayın şokunu yaşadı. Apartmanın güvenli bir bölge olduğunu vurgulayan komşular, son zamanlarda artan hırsızlık vakalarının endişe verici olduğunu belirtti. Hırsızların cesaretinin ve planlı hareketlerinin şaşkınlıkla karşılandığını ifade eden komşular, artan güvenlik önlemlerinin önemine dikkat çekti.

Kaynak:DHA