Bebeğini emzirirken darp edildi, bıçaklandı! Saldırgan eş adli kontrolle serbest bırakıldı

Konya’da eşinin şiddetine maruz kalan Zeynep Y., bebeğini emzirirken sırtından bıçaklanan Zeynep Y., adli kontrolle serbest bırakılan saldırganın tutuklanmasını istedi. Zeynep Y., "Öldürülen kadınlardan olmak istemiyorum. Öldürüldükten sonra adım duyulsa ne olur?” diyerek tepki gösterdi.

Konya'nın Karatay ilçesine bağlı Saraçoğlu Mahallesi’nde meydana gelen korkunç olayda, evinde 4 aylık bebeğini emziren 22 yaşındaki Zeynep Y., eşi Abdülsamet Y. (26) tarafından darp edildi. Kaçarak yakındaki kayınvalidesinin evine sığınan Zeynep Y.'nin peşinden giden saldırgan, eşini sırtından 2 kez bıçakladı. Zeynep Y. kanlar içinde kalırken, Abdülsamet Y. olay yerinden kaçarak uzaklaştı.

bebegini-emzirirken-bicaklanan-zeynep-o-621063-183927.jpg

ADLİ KONTROLLE SERBEST BIRAKILDI!

Konya Şehir Hastanesi’ne kaldırılan 22 yaşındaki kadın, tedavi altına alındı. Zeynep Y., geçtiğimiz gün taburcu edildi. Polis tarafından gözaltına alınan Abdülsamet Y. çıkarıldığı mahkeme tarafından adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

bebegini-emzirirken-bicaklanan-zeynep-o-621065-183927.jpg

“ÖLDÜRÜLDÜKTEN SONRA ADIM DUYULSA NE OLUR?”

Zeynep Y., yaşadığı dehşet anlarını "Kızımı emzirirken eşim cinnet geçirip, bir anda beni darp etmeye başladı. Mutfağa gidip bıçağı aldı. Bu sırada kayınvalidemin evine kaçtım. Peşimden gelip, beni sırtımdan 2 kez bıçakladı. Kendisinden çoğu kez şiddet gördüm. Her seferinde 'Çocukları senden alırım, seni öldürürüm' gibi tehditte bulunuyordu.” ifadeleriyle anlattı.

Çocukları için katlandığını ifade eden Zeynep Y., “Bazen beni kapının önüne koyduğu günler oluyordu. Öldürülen kadınlardan olmak istemiyorum. Öldürüldükten sonra adım duyulsa ne olur? Çocuklarım onların elinde. 4 aylık bir bebeğim var ve benim onu emzirmem gerekiyor. 3 yaşındaki oğlum bensiz yapamaz. O caninin de bir an önce tutuklanmasını ve cezasını çekmesini istiyorum" ifadelerini kullandı.

“SERBEST BIRAKILMIŞ, BENİM ÖLMEM Mİ GEREKİYORDU?”

Kendisinin ve çocuklarının hayatından endişelendiğini ifade eden Zeynep Y., "Ölüme yakın bir yaralama olmadığı için serbest bırakılmış. Sırtımdan bıçaklanmışım, benim ölmem mi gerekiyordu? Beni bıçaklaması yeterli bir neden değil mi? Şu an kapıma silahla gelse beni öldürebilir. Beni bıçakladığı günün gecesinde madde kullandı. Sabah olunca da kendisinde bir hareketlilik oldu. 'Seni öldüreceğim' deyip duruyordu. Oğlumu da dövüyordu. Bebeğimin bile ağlamasına sinirleniyordu.” açıklamasında bulundu.

Çocuklarının hayatının tehlikede olduğunu belirten 22 yaşındaki kadın, “Onların yanımda olmasını istiyorum. Biri 4 aylık emzirmem gerekiyor. Diğeri 3 yaşında bana muhtaç durumda. Beni dövdüğü için 2 kez uzaklaştırma kararı aldırdık. En son beni zorla adliyeye götürdü, tehditle uzaklaştırma kararlarını geri çekirdi. Son olaydan sonra 3'üncü kez uzaklaştırma kararı aldırdık" ifadelerini kullandı.

bebegini-emzirirken-bicaklanan-zeynep-o-621068-183927.jpg
Şükrü İnci

"ÇOCUKLARDAN HABER ALAMIYORUZ"

Zeynep Y.'nin avukatı Şükrü İnci ise "Müvekkilim bebeğini emzirdiği sırada eşi sinir krizi geçirerek çocuklarının gözü önünde sırtından 2 kez bıçaklamıştır. Ancak sevk edildiği adliyede adli kontrolle serbest bırakılmıştır. Müvekkilim evliliğinin başından bu yana defalarca kez hem fiziksel hem de psikolojik şiddet görmüştür. Çocuklar da bu şiddetten mağdur durumdalar. Çocuklar eşinin ailesi tarafından olaydan sonra kaçırılıyor ve şu an çocuklardan haber alamıyoruz.” açıklamasını yaptı. Avukat Şükrü İnci, “Çocukları teslim ettiklerine dair polislere beyanda bulunuyorlar, ancak öyle bir durum söz konusu değil. Bizim için üzücü olan şey, bu kişinin adli kontrolle serbest bırakılması. Müvekkilimin şu an can güvenliği bulunmamaktadır. Adli kontrol kararına da itirazda bulunduk. Çocukların hayatından da endişe duyuyoruz" sözlerini sarf etti.

Kaynak:Demirören Haber Ajansı (DHA)