Bayramda 81 ilde sokağa çıkma yasağı uygulanacak

Bayramda 81 ilde sokağa çıkma yasağı uygulanacak
Kabine toplantısının ardından açıklama yapan AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan yeni tip koronavirüs ile mücadele kapsamında bayramda 81 ilde sokağa çıkma yasağının uygulanacağını duyurdu.

Kabine toplantısı sonrası açıklama yapacak olan Erdoğan'ın koronavirüs salgınıyla ilgili yeni tedbirlere ilişkin açıklamalarda bulunuyor.

Kabine toplantısı sonrası açıklanan yeni tedbirlere göre; bayramda 81 ilde sokağa çıkma yasağı uygulanacak. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda eğitim öğretim yılının bitirilmesine karar verildi. Yeni dönem, eylülde başlayacak. Camiler ise valilik ve müftülüklerin belirleyeceği camiler başta olmak üzere, kademeli olarak 29 Mayıs'tan itibaren ibadete açılacak.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

- Vefa destek guruplarına yönelik saldırılar aynı amaca hizmet ediyor.

- Siyasette kurdukları ittifakı, sahada devlet saldırmak üzere genişletenlerin hesabını milletimiz sandıkta soracaktır.

- Milletvekili pazarı kurmaktan terör örgütleri ile ittifaka her türlü kepazeliği sergileyenler için yolun sonu görünmüştür.

- Ülkenin ortak değerlerini istismar edenlerin foyaları birer birer ortaya çıkıyor.

- Demokrasiden ümitlerini kestikleri için her fırsatta darbe çığırtkanlığı yapanlar cevabı milletimizden alacaktır.

- Bazı illerimizdeki küçük sıkıntılar dışında, esneklik uygulamasının sorunsuz yürüdüğünü görüyoruz. 7 ilimize geçtiğimiz hafta 9 ilimizi daha ilave ettik. Hafta sonu sokağa çıkma sınırlaması yapılan illerin aynı ölçüde azalması anlamına gelmektedir. Hâlen 15 ilimizde cumartesinden beri devam eden ve yarın gece sona erecek olan sokağa çıkma kısıtlamasına riayet edenlere sabırlarından dolayı teşekkür ediyorum.

- Arefe gününden bayramın son gününe kadar, 81 ilimizin tamamında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacaktır.

- Camiler 29 Mayıs Cuma günü, öncelikle valilikler ve müftülükler tarafından belirlenen camilerden başlayarak ibadete başlıyoruz.

- MEB'e bağlı okullarda eğitim-öğretim yılını bitirmeye karar verdik. Yeni eğitim yılı eylülde başlayacak.

- Bu hafta çarşamba ve cuma günleri gençlerimizle ilgili esnetme uygulaması yine devam edecek.