Başkent Beyaza Büründü

Başkent Beyaza Büründü
Ankara'da yüksek sıcaklıkların ardından bugün dolu yağışı etkili oldu. Yeşillikler adeta kar gibi bembeyaz oldu.

Ankara'da hafta başından beri etkili olan aşırı sıcaklar, yerini bugün öğleden sonra ani bir şekilde yağışlı havaya bıraktı. Şehir merkezinde saat 15.00 sıralarında hava serinlemeye başladı ve sağanak yağış, adeta bir yaz fırtınası gibi şehri etkisi altına aldı.

68362-5.jpg

Yağışla birlikte misket büyüklüğünde dolu taneleri de gökyüzünden adeta birer mermi gibi yere yağmaya başladı. Dışarıda bulunan vatandaşlar aniden bastıran dolu karşısında şaşkınlık yaşadı. Yayalar, balkon altları, otobüs durakları gibi üstü kapalı alanlara sığınarak dolu tanelerinden korunmaya çalıştı. Trafikteki sürücüler de araçlarını durdurmak zorunda kaldı ve yağmurun dinmesini beklemeye başladı.

68362-4.jpg

Çankaya ilçesi Söğütözü Mahallesi'nde dolu taneleri o kadar büyüktü ki, kısa sürede yerler beyaza büründü. Dolu, bazı araçlarda da maddi hasara yol açtı. Kaportalarında küçük çaplı hasar oluşan araç sahipleri üzgün bir şekilde durumu gözlemledi. Bazı sürücüler ise branda ve battaniye gibi örtülerle araçlarını korumaya çalıştı.

68362-3.jpg

Yaklaşık 15 dakika süren yoğun dolu yağışının ardından sağanak yağış devam etti. Belediye ekipleri, olası su baskınlarına karşı tetikte ve kent genelinde gerekli önlemleri almaya başladı.

Kaynak:Demirören Haber Ajansı (DHA)

Etiketler :