Başkan Yavaş'tan çocuk koruma evlerindeki tecavüz vakasına dair açıklama

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisinin dünkü toplantısında gündeme gelen, kapanan çocuk koruma evleriyle ilgili tecavüz iddialarına ilişkin soruya cevap verdi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisinin dünkü toplantısında gündeme gelen, kapanan çocuk koruma evleriyle ilgili tecavüz iddialarına ilişkin soruya cevap verdi. Yavaş, "Onlar zaten karakola intikal etmiş, adliyeye intikal etmiş hadiseler. Onlarla ilgili raporları Grup Başkanvekillerine gönderiyorum, eski bir hadise" dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 30 Büyükşehir Belediye Başkanı'nı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne davetine katılacağı açıklanan CHP'li Büyükşehir Belediye başkanları, davet öncesi parti genel merkezinde bir araya geldi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da davetin yerel yönetimlerle ilgili olduğunu aktarırken, "Eğer bizlere bir şeyler sorulursa orada kendi taleplerimizi, yaşadığımız sıkıntıları, yapılmasını istediğimiz düzenlemeleri bildireceğiz. Sorunlarımız ortak zaten" diye konuştu.

Yavaş, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisinin dünkü toplantısında gündeme gelen, kapanan çocuk koruma evleriyle ilgili tecavüz iddialarına ilişkin bir soru üzerine, "Onlar zaten karakola intikal etmiş, adliyeye intikal etmiş hadiseler. Onlarla ilgili raporları Grup Başkanvekillerine gönderiyorum, eski bir hadise" yanıtını verdi.

AKP'Lİ BAŞKANDAN SKANDAL 'ÖKSÜZ VE YETİM' İFADESİ

AKP'li Mamak Belediye Başkanı Köse'nin konuşmasını yaptığı sırada Mansur Yavaş'a hitaben "Karşınızda öksüz ve yetim çocuklar yok. Dolayısıyla bağırarak çağırarak..." dedi. Bunun üzerine araya giren Başkan Yavaş, "Çok ayıp, laflarınıza dikkat edin. Öksüz ve yetim çocuklara sizden daha iyi bakarız" ifadelerini kullandı.

AKP'li Köse'nin skandal ifadeleri sosyal medyada "Öksüz ve yetim çocuklara bağırmak normal mi?" şeklinde tepki çekti.

NE OLMUŞTU?

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, Mansur Yavaş başkanlığında, gündemdeki önergeleri görüşmek üzere dün belediye binasında toplandı. Ankara Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı'nda, Başkan Mansur Yavaş ile AKP'li Murat Köse arasındaki, çocuk koruma evlerinin kapatılmasıyla ilgili tartışmaya Yavaş'ın, "Söylemek istemiyorum da tecavüz vakası var ortada. Konuşturmayın beni. Gel ben sana belgesini vereyim. Çocukları sen düşünüyorsun da biz mi düşünmüyoruz. Kanuna uymak istiyoruz, sizin çıkarttığınız kanuna" sözleri damga vurmuştu.

İlgili Haberler