Barzani’nin kararını duyurdular. Erdoğan’la görüşmeye geliyor

Barzani’nin kararını duyurdular. Erdoğan’la görüşmeye geliyor
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin DEM Parti ile tokalaşması ve "Abdullah Öcalan, Kandil'le görüştü" iddiasının sonrasında Türk siyasetinde “Yeni bir çözüm süreci mi başlıyor?” sorusu gündeme geldi. Art arda yaşanan gelişmelerin ardından Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Neçirvan Barzani’nin bugün Ankara’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüşeceği belirtildi.

Son zamanlarda siyasi arenada yaşanan gelişmeler, akıllara soru işareti getirdi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Meclis’te DEM Parti ile tokalaşması ve geçtiğimiz gün grup toplantısında gerçekleştirdiği konuşmada, terörist başı Abdullah Öcalan’a yaptığı çağrı, akıllara “Yeni bir çözüm süreci mi başlıyor?” sorusunu getirdi.

Söz konusu gelişmelerin ardından bugün, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani’nin görüşeceği kaydedildi. IKBY Başkanlığı’nın gerçekleştirilen açıklamada, Barzani'nin bu sabah Ankara'ya yapacağı resmi ziyaret kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geleceği iletildi.

necirvan.png

ZİYARETTE MASAYA YATIRILACAK KONULAR

Söz konusu açıklamada, Barzani'nin Erdoğan ile Türkiye ile Irak ve IKBY arasındaki ilişkileri güçlendirme noktasında görüş alışverişinde bulunacağı ifade edilirken tarafların bölgedeki son gelişmeleri ve her iki tarafı ilgilendiren çeşitli konuları masaya yatıracakları kaydedildi.

IKBY ile Türkiye arasındaki ilişkilerin, uzun süredir güvenlik, enerji ve ticaret temelinde bulunduğu biliniyor fakat iki taraf arasındaki en önemli gündem başlığı, PKK'nın Irak'ın kuzeyindeki varlığı.

Kaynak:halktv.com.tr