Bartın Valiliği öğretmenlerin koronavirüse yakalanmasını yasakladı

Bartın Valiliği öğretmenlerin koronavirüse yakalanmasını yasakladı
Bartın Valiliği, 21 Nisan günü eğitim kurumlarına gönderdiği açıklamada, koronavirüse yakalanan eğitim emekçileri hakkında disiplin işlemi başlatılacağını belirtti.

Bartın'da eğitim personelleri arasında tepki çeken açıklamada ayrıca eğitimcilerin, temaslı ya da hasta olma nedenlerinin de soruşturulacağı söylendi. 

Halktv.com.tr'ye konuşan Eğitim Emekçileri Sendikası Bartın şube Başkanı Sedat Bora, valiliğin yazıyı geri çekmesi ve özür dilemesi gerektiğini belirtirken, ''Bartın’da ilgili kurumlar salgın döneminde gerekli önlemleri almadılar. Öğretmenlere ve kamu çalışanlarına aşı yapılmamış, uzaktan çalışma uygulamalarına geçilmemiş, tüm okullar 2 Mart tarihinden itibaren yüz yüze eğitime açılmış ve salgına davetiye çıkarılmıştır. Gerekli önlemler alınmadığı için Bartın’da salgın hızla yayıldı'' diye konuştu. 

Bartın Valisi'nin de geçtiğimiz günlerde eşiyle beraber koronavirüse yakalandığını belirten Bora, ''Bu kuralı kendinde uygulayacak mı?'' diye tepki gösterdi. 

whatsapp-image-2021-04-28-at-11-10-22.jpeg

2 Mart'ta başlayan normalleşme süreciyle beraber yüz yüze eğitime de tekardan geçilmişti. Bora, yüz yüze eğitime geçilmesinin ardından Türkiye'de toplam 45 eğitim emekçisinin hayatını kaybettiğini belirtirken, ''Yüz yüze eğitim salgının güç kazanmasına neden oldu. Eğitimler defalarca yüz yüze eğitime geçilmemesi gerektiğini söylemesine rağmen bu karar uygulandı'' dedi. 

Bora ayrıca Bartın Valiliği imzasıyla gönderilen yazıyı tehdit diye yorumlarken, ''Bu tehdit ülkemizde son dönemlerde gördüğümüz yaşanan baskıcı, ben yaptım olducu ve yasa tanımazcı bir anlayışın yerel tezahürüdür'' dedi. 

Açıklamanın, salgından halkı sorumlu tuttuğunu da belirten Bora, ''Neden hasta oldun? O zaman disiplin cezası alacaksın demek yasal değildir. Salgın halkı sorumlu tutmaktır. Yasal geçerliliği bulunmamaktadır'' diyerek konunun takipçisi olacaklarını söyledi. 

Etiketler :