Barolar Ankara'ya yürüyor - VİDEO

Barolar Ankara'ya yürüyor - VİDEO
İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu, Kartal'da bulunan Anadolu Adalet Sarayı'ndan Ankara'ya yapacağı Savunma Yürüyüşünü başlattı. 80 ilin baro başkanları bugün Ankara'ya yürüyecek.

AKP'nin baroların seçim sistemini değiştirmek istemesi ve son zamanlarda barolara yönelik artan baskıları protesto etmek için İstanbul'dan Ankara'ya doğru yürüyüşe geçen baro başkanları, her gün sembolik 10 kilometre yürüyecek. 21 Haziran'da ise baro başkanları Ankara'da toplanacak.

Yürüyüşe başlamadan önce basın açıklaması yapan İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu, "Mesleğimizin çok ciddi sorunları var. Bu teklif geri çekilmeli. Siyasal iktidarın hiç bir tavır göstermemesi nedeniyle yapabileceğimiz hiç bir şey kalmamıştı" dedi. 

Önceki gün yapılan açıklamada, görüşmelerin sonuçsuz kalması nedeniyle baroların eylem sürecini başlattığı belirtilmişti.

Açıklamada, “19 Mayıs ve 1 Haziran bildirilerimizde ortaya koyduğumuz kararlılık içerisinde, meslektaşlarımıza ve halkımıza verdiğimiz sözün arkasında durarak eylemlilik sürecini bugünden itibaren başlatıyoruz. Bu yeni süreç, 80 Baro olarak attığımız imzaya yönelik bir sadakatin ifadesidir” denilmişti.

Fotoğraf: Zeynep Kuray

Etiketler :