Barış Pehlivan çok konuşulacak 'sınav' belgesini Halk TV'de anlattı

KPSS sorularının bazılarının Yediiklim Yayınları tarafından basılan soru kitapçığındakilerle aynı olduğunun ortaya çıkması üzerine inceleme başlatıldı, ÖSYM başkanı görevden alındı. Yerine atanan Bayram Ali Ersoy'un İsmailağa cemaati lideri Mahmut Ustaosmanoğlu’ndan “Efendi Hazretleri” diye söz etmesi ise gündem yarattı. Barış Pehlivan konuya ilişkin Polis Akademisi'nin raporlarına dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, görevden aldığı Prof. Dr. Halis Aygün'ün yerine Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı'na Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy atadı.

Ersoy’un daha önce İslami NATO'yu savunan söylemleri ve İsmailağa cemaatine bağlı İlkseç Vakfı'nın Nokta Gençlik Örgütü'nün düzenlediği sohbetlere katılmasıyla gündeme geldi. Ayrıca İlim Yayma Cemiyetinin de ziyaret ettiği Ersoy, Halen, Milli Görüşçü Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (ESAM) Başkanlığı'nı yürütüyor.

Halk TV'de yayınlanan 'Açıkça' programında KPSS'de yaşanan soru skandalı ve Erdoğan'ın talimatıyla atanan yeni ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy'un paylaşımları masaya yatırıldı.

Barış Pehlivan, KPSS sorularındaki skandalla ilgili 2017'de Polis Akademisi Başkanlığı tarafından düzenlenen “Yeni Nesil Terör Örgütü: FETÖ’nün Analizi” başlıklı çalıştayın sonuç raporuna dikkat çekti.

Raporda, "Planlı bir yapı üzerine inşa edilen örgütün kurgusu özellikle eğitim sektörüyle alakalıdır ve çok eski tarihlere kadar geriye götürülebilmektedir. FETÖ, devletin stratejik noktalarına adam devşirmek amacıyla soru hırsızlığı yapmıştır. Örgüt tarafından, 2000- 2013 yılları arasında KPSS, ÖSS, ALES, Askeri Liseler, YDS sınavları gibi ÖSYM koordinatörlüğünde yapılan tüm sınav soruları çalınmıştır" denilmişti.

Rapordaki 'çalındı' kelimesine katılmadığını söyleyen Pehlivan, "13 yıl boyunca sistematik olarak devlet böyle ele geçirildi. Bu insanların birçoğunun hala devlette görevli olduğunu düşünüyorum. Yediiklim'in yükseldiği döneme baktığınızda Fettullahçıların etkin olduğu dönemi görürsünüz" sözlerine yer verdi.

Barış Pehlivan'ın dile getirdiği 2017'de Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yayınlanan rapordan bir bölüm:

ekran-resmi-2022-08-04-22-54-00.png