Barış Pehlivan, Can Atalay Kararı Sonrası AYM Üyesinin Yaptığı 'Espri'yi Yazdı! Gözaltına Alacaklar Sizi

Barış Pehlivan, Can Atalay Kararı Sonrası AYM Üyesinin Yaptığı 'Espri'yi Yazdı! Gözaltına Alacaklar Sizi
Gazeteci Barış Pehlivan, AYM ile Yargıtay arasındaki krizde, yargı kulislerinde konuşulan söylentileri köşesine taşıdı. Pehlivan, İrfan Fidan'ın 'esprisini' yazdı: Gözaltına alacaklar sizi.

Halk Tv programcısı ve Cumhuriyet yazarı Barış Pehlivan, AKP'ye yakınlığıyla bilinen Anayasa Mahkemesi (AYM) üyesi İrfan Fidan'ın yaptığı şakayı okurlarıyla paylaştı. Buna göre Fidan, Can Atalay için verdikleri hak ihlali kararı sebebiyle hedefte olan 'arkadaşlarına' "Gözaltına alacak sizi başsavcı" demiş.

Pehlivan'ın yazısının ilgili bölümü şöyle:

Biliyorsunuz; Anayasa Mahkemesi (AYM) Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay hakkında ikinci kez “hak ihlali” kararı verdi. Bu satırlar yazıldığında yerel mahkeme halen Atalay için tahliye kararı vermemişti.

AYM ile Yargıtay arasındaki krize dair yüksek yargı kulislerinde konuşulan iki söylenti var:

- Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Atalay ile ilgili verilen ilk “hak ihlali” kararına imza atan 9 AYM üyesi hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. İşte o sıralarda, yüksek mahkemenin kararına muhalif kalan İrfan Fidan diğer AYM üyelerine bir “espri” yapmış. İddia o ki eski İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Fidan, Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Akça’yı kastederek “Gözaltına alacak sizi başsavcı” demiş.

Etiketler :