Barınma eylemi yapan öğrencilere polis müdahalesi

Barınma eylemi yapan öğrencilere polis müdahalesi
İstanbul, Ankara ve Eskişehir’de yurt ve ev kiralarına tepki göstermek için parklarda kalan üniversite öğrencilerine polis müdahele etti. İstanbul’da yağışlı havada çadır kurmak isteyen Kadıköy’deki üniversitelilere polis müsade etmedi. Eskişehir’de ise 6 öğrenci gözaltına alındı. İzmir ve İzmit’te öğrencilerin bulunduğu alanda polis öğrencileri çıkardı.

Hazar DOST

İstanbul, Ankara ve Eskişehir’de yurt ve ev kiralarına tepki göstermek için parklarda kalan üniversite öğrencilerine polis müdahale etti. İstanbul’da yağışlı havada çadır kurmak isteyen Kadıköy’deki üniversitelilere polis müsaade etmedi.

Eskişehir’de ise 6 öğrenci gözaltına alındı. Ankara ve İzmit’te öğrencilerin bulunduğu alanda polis öğrencileri çıkardı.

Eskişehir'de 6 öğrenci gözaltında

Eskişehir Eskibağlar Mahallesi’nde bulunan parkta bir araya gelen ve ‘Barınamıyoruz’ yazılı pankart açan üniversite öğrencileri geceyi orada geçirmek istedi.

Parkta eylem yapmak isteyen gençlerin toplandığı alanda bulunan emniyet yetkilileri, uyarılarda bulundu.

Eylemlerine devam etmek isteyen göstericilere polis müdahalede bulundu. Müdahale sonucunda aralarında üniversite öğrencilerinin de bulunduğu 6 kişi gözaltına alındı.

Ankara: Durduğunuz anda gözaltına alırız

Öğrencilerin Kuğulu Park'ta nöbet tutmasına izin vermeyen polisler, yürüyen öğrenciler durduğu anda gözaltına alacağını söylüyor. Öğrenciler gözaltına alınmamak için yarım saattir yürüyorlar. Polis tarafından herhangi bir parka alınmıyorlar.

Polisin takibiyle beraber bir süre yürüyen öğrenciler, bir apartmana sığındı. Üniversiteliler yayınladıkları mesajda, "Ankara'da parka girmek de yolda durmak da yasak. Yarım saattir takip ediliyoruz. Biz bursların ve yurt kapasitelerinin arttırılmasını ve fahiş kiraların denetlenmesini istiyoruz. Sizin bize çözüm diye sunduğunuz tek barınma seçeceği ise nezarethane mi?" dedi.

Kocaeli: Öğrencilerin kimliklerine el konuldu

Kocaeli'nde barınamayanlar Cumhuriyet Parkı'nda buluştu. Yoğun polis baskısı ve tehdidiyle parklardan çıkarılan üniversitelilerin bir süre kimliklerine el konuldu. Üniversitelilerin aktardığına göre hala polis ekipleri tarafından takip ediliyorlar.

İstanbul: Moda'da yağmura rağmen çadır kurulmasına izin verilmedi

İstanbul Moda Sahili'nde nöbet tutan Yurtsuzlar, yağmurun şiddetini arttırmasının ardından çadır kurmak istedi. Fakat polis çadır kurulmasına izin vermedi.

Ne olmuştu?

Artan yurt ve kira ücretlerine karşı “Parklarda kalıyoruz, barınamıyoruz” diyerek tepki gösteren üniversiteliler, dört gündür ülkenin çeşitli illerindeki parklarda sabahlıyordu.