'Barınamıyoruz' diyen üniversiteliler Ankara girişinde gözaltına alındı

'Barınamıyoruz' diyen üniversiteliler Ankara girişinde gözaltına alındı
Barınamıyoruz Hareketi'nden üniversiteliler, Türkiye'nin çeşitli illerinden yapmak istedikleri eylem için Ankara'ya giderken kent girişinde polis tarafından gözaltına alındı.

Artan yurt ve kira fiyatlarına karşı 'Barınamıyoruz' diyerek Türkiye'nin dört bir yanındaki parklarda yatarak tepki gösteren Barınamıyoruz Hareketi, yurt taleplerini Ankara'ya taşımak isterken kent girişinde darp edilerek gözaltına alındı.

Polis, Ankara girişinde bekleyen 10 öğrenciyi gözaltına alırken gazetecilerin görüntü çekmesini de engelledi. Üniversitelilerin yanında olan gazeteciler, "Bir polis amiri yanımıza gelerek herhangi bir gerekçe sunmadan 'çekim yapmayın' diyor. Nedenini öğrenmek istediğimizde ise 'ben öyle istiyorum' demek oluyor" dedi.

Barınamıyoruz Hareketi hesabından yapılan açıklamaya göre ise 30'a yakın öğrenci gözaltına alınırken polisin müdahalesi sırasında bir öğrencinin kolu kırıldı.

Öte yandan İzmir'den Ankara'ya yola çıkan Barınamıyoruz Hareketi'nden 13 üniversiteli de Ankara girişinde gözaltına alındı.