Bankacı Seçil'in Mahkemenin İlk Sorusuna Verdiği Cevap

Bankacı Seçil'in Mahkemenin İlk Sorusuna Verdiği Cevap
Futbolculardan aldığı paralarla gizli fon dolandırıcılığı yaptığı iddia edilen bankacı Seçil Erzan, 20 Kasım'da duruşmaya çıkmıştı. Seçil Erzan'ın mahkemenin ilk sorusuna verdiği cevap ortaya çıktı.

Milyonlarca dolarlık vurgun olayında görülen davanın SEGBİS kayıtları ortaya çıktı. Ortaya çıkan kayıtlara göre Seçil Erzan'ın ilk soruda kendini nasıl savunduğuna dair detaylar yer aldı. Mahkemede, "Her şey o öz güven detayla başladı" diyen Seçil Erzan, kimseyi dolandırmadığını, kendisinin dolandırıldığını iddia etti. Seçil Erzan, Galatasaray Kulübü'ndeki sporcularla nasıl tanıştığını da bir bir anlattı.

Habertürk'ten Mustafa Şekeroğlu'nun haberine göre duruşma, 9 saat 12 dakika 6 saniye sürdü.
İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi'nin iddianameyi kabul etmesi üzerine 4'ü tutuklu 7 sanık 20 Kasım'da hakim karşısına çıkmıştı. Mahkeme heyeti, tutuklu 2 sanığın tahliyesine karar vererek, duruşmayı 12 Ocak 2024'e ertelemişti.

İki şikâyetçinin iddianamesinin kabul edilmesiyle hakkında istenen ceza 256 yıla çıkan Seçil Erzan’ın duruşmadaki tüm ifadeleri ortaya çıktı. Mahkeme başkanı tarafından sorulan “Evet, hakkınızda nitelikli dolandırıcılık ve özel belgede sahtecilik suçlarından davalar açılmış. Nedir savunmanız? Sizi dinliyoruz” yönündeki ilk soruya Erzan detaylı cevap verdi.

"HER ŞEY O ÖZ GÜVENLE BAŞLADI"

Seçil Erzan ilk soruya şu şekilde yanıt verdi: "Teşekkür ederim. Benim kişisel ve toplumsal yaşantımdaki bir çuval inciri berbat edip ya da tüm hayatımı tarumar etmem o ilk kendime gereksiz olan öz güvenim, herkese evet deyişim, hayır diyemeyişim, her şeyi ben çözerim edası ve ilk gereksiz sorumluluğu üzerime almayla o ilk hareket bütün hayatımın bu durumuna gelmesinde yeterli oldu.
Her şey o gereksiz öz güvenle başladı. Ben yaparım öz güveniyle başladı. Benim görmezden geldiğim küçük sandığım şeyler meğerse çok çok boyumdan büyük işlermiş. Hayat, banka müdürü Seçil Erzan olmaktan çok çok daha zormuş bu hayat.

"BAKİYE BENDE DEĞİL"

Bu salonda bulunan herkes, konuşulan bakiyenin bu benim nitelikli dolandırıcılıkla suçlandığım suça konu bu bakiyenin, öncelikle bende olmadığını, benim tarafımdan hiçbir şekilde bir finansal enstrümanda eritilmediğini, kendime bir mal varlığı edinmediğimi, hiçbir yere kaçırmadığımı, bir yerde saklamadığımı % 100 bunu biliyor olduklarından ben eminim. Bu, % 100 doğru olan bir gerçek ve bu salonda bulunan herkes de bu konuşulan rakamın 45 milyon dolar olmadığını da biliyor; bu da % 100 bir gerçek ve bir % 100 doğru olan gerçek var; bakiyenin birilerinin evlerinde, arabasında işte kolundaki saatlerde, yurt dışı seyahatlerinde, ikinci evlerinde, üçüncü yazlıklarında birilerinin cebinde olduğunu da burada herkesin bildiğini ben biliyorum.

Etiketler :