Banka Komisyonu Diye Vergiyi Vatandaşa Ödettiler! Paralar Faiziyle Geri Alınabilecek

Banka Komisyonu Diye Vergiyi Vatandaşa Ödettiler! Paralar Faiziyle Geri Alınabilecek
Kredi Kartı alışverişlerinde bazı işletmeler 'Banka komisyon alıyor' diyerek fazladan ücret alabiliyor. Artık bu uyanıklığın önüne geçilebilecek. Uzmanlar durumun yasal olmadığı konusunda ciddi uyarılar yapıyor.

Türkiye ekonomisinde şartlar her gün biraz daha ağırlaşırken vatandaşın yükü kat be kat artıyor. Beli bükülen vatandaşın karşısına çıkan 'uyanık' işletmeler ise bitmek bilmiyor. Bazı işletmeler kredi kartı ödemesi ile yapılan alışverişlerde müşterilerinden "Banka komisyon kesiyor" bahanesiyle ekstra ücretler alıyor. Artık bu uyanıklığı yapan işletmeleri zor günler bekliyor.

BANKA KOMİSYONU DİYE BİR ŞEY YOK

TÜRKONFED Başkan Vekili Avukat İbrahim Güllü, komisyon bedeli adı altında müşterilerden talep edilen ücretin aslında bankaların kestiği bir ücret değil, işletmenin kendi cebinden ödemesi gereken vergi tutarı olduğu ortaya çıktı.

KOMİSYON ÜCRETİ FAİZİYLE GERİ ALINABİLİR

Vatandaş ile işletmeler arasında her alışveriş esnasında gerginliğe neden olan "komisyon" ücreti ile ilgili flaş açıklama geldi. Büyük şehirlerdeki birçok işletme, kredi kartı ile yapılan ödemelerde "bankalar komisyon kesiyor" diyerek ekstra ücret talep ediyor.

Avukat İbrahim Güllü, "Tüketici, yerleşim yerindeki kaymakamlıkta ya da firmanın bulunduğu il ve ilçedeki tüketici hakem heyetlerine başvurarak ödemiş oldukları bedeli ticari avans faiziyle birlikte geri isteyebilir" dedi.