Balıkesir’de Yarım Saat Arayla 2 Yangın

Balıkesir’in Altıeylül ilçesinde çıkan orman yangınına havadan ve karadan müdahale ediliyor. Dursunbey’deki yangın ise 1 saatte kontrol altına alındı.

Balıkesir’in Altıeylül ilçesinde, kırsal Taşköy ve Tayyipler mahalleleri arasındaki ormanda bugün saat 12.30 sıralarında büyük bir yangın çıktı.

Alevlerin hızla yayıldığını gören vatandaşlar, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. İhbar üzerine Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait 1 helikopter, arazöz, su ikmal araçları ve iş makineleri, yangına müdahale etmek üzere bölgeye sevk edildi.

HAVADAN VE KARADAN MÜDAHALE EDİLİYOR

Yangın, Altıeylül ilçesindeki kırsal Taşköy ve Tayyipler mahalleleri arasındaki ormanda çıktı. Ekipler, alevlerin yayılmasını önlemek amacıyla hem havadan hem de karadan yoğun bir çalışma yürütüyor.

82227-2.jpg

Helikopterle havadan su sıkan ekipler, arazöz ve iş makineleriyle karadan müdahale ederek yangının kontrol altına alınması için büyük çaba sarf ediyor.

Yangının çıkış nedeni henüz belirlenemezken, soğutma ve kontrol çalışmaları devam ediyor.

DURSUNBEY’DEKİ YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

Öte yandan, bugün saat 12.00 sıralarında Balıkesir’in Dursunbey ilçesi yakınlarındaki ormanda da bir yangın meydana geldi.

Dursunbey Orman İşletme Müdürlüğü Asarlı Orman İşletme Şefliği ekipleri, yangına hızla müdahale ederek alevleri 1 saatte kontrol altına aldı. Yangın bölgesinde şu anda soğutma çalışmaları devam ediyor.

82227.jpg

Kaynak:DHA