Balık Tutarken Kabusu Yaşadı

Balık Tutarken Kabusu Yaşadı
Amatör balıkçı, baraj kapaklarının açılmasıyla neye uğradığını şaşırdı.

Bartın'da balık tutmak için baraj yakınlarındaki bir kayanın üzerine çıkan bir kişi, baraj kapaklarının açılmasıyla su seviyesinin yükselmesi sonucu mahsur kaldı. Olay yerine gelen AFAD ekipleri tarafından kurtarılan balıkçı, yüzme bilmediği için büyük bir korku yaşadığını belirtti.

Olay, sabah 05.30 civarında Orduyeri Mahallesi Çağlayan mevkiinde meydana geldi. Amatör balıkçı Hüseyin Conkur, oltasıyla balık tutmak amacıyla bent alanındaki bir kayanın üzerine çıktı.

Bir süre sonra, Bartın-Karabük yolu üzerindeki Derbent köyünde yer alan Kirazlıköprü Barajı'nın kapakları açılınca, ırmaktaki su seviyesi hızla yükseldi. Kayanın üzerinde mahsur kalan Conkur, çevredeki insanlara seslenerek yardım istedi.

Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine polis, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ve sağlık ekipleri yönlendirildi. Sudaki güçlü akıntı nedeniyle Conkur'a ulaşmakta zorlanan AFAD ekipleri, yaklaşık yarım saat süren bir çalışmanın ardından onu botla kıyıya çıkarmayı başardı.

Hüseyin Conkur, su seviyesinin ani yükselmesiyle birlikte yüzme bilmediği için çok korktuğunu belirterek, kendisini kurtaran ekiplere teşekkür etti.