Bakanlıktan Cizre Açıklaması!

Bakanlıktan Cizre Açıklaması!
Sağlık Bakanlığı Cizre'deki yaralılarla ilgili açıklama yaptı. "Ambulanslar terör sebebiyle yaralılara ulaşamadı" denildi.Sağlık Bakanlığı Cizre’de bir apartmanın bodrum katındaki 30 yaralıya ambulans gönderilmediği...

Sağlık Bakanlığı Cizre'deki yaralılarla ilgili açıklama yaptı. "Ambulanslar terör sebebiyle yaralılara ulaşamadı" denildi.

Sağlık Bakanlığı Cizre’de bir apartmanın bodrum katındaki 30 yaralıya ambulans gönderilmediği yönündeki haberlere ilişkin, “Terör örgütünün saldırıları nedeniyle ambulans istenilen adrese yönlendirilememiş ve yaralıların en yakın güvenli nokta olan otogar bölgesine getirilmesi istenilmiştir. Yaralı ve yakınları ise bölgeye gelmeyi reddetmiştir” ifadeleri kullanıldı.

Sağlık Bakanlığı, son günlerde Cizre’nin Cudi Mahallesi’nde bir binanın bodrum katında 30 yaralının bulunduğu ve olay yerine ambulans gönderilmediği yönündeki haberlere ilişkin açıklama yaptı. Bakanlık bölgeye ambulansın terör örgütünün saldırıları sebebiyle gönderilemediğini şu sözlerle açıkladı:

“Terör örgütünün saldırıları, olay yerine açılan hendekler, döşenen mayınlar, kurulan barikatlar nedeniyle ambulans istenilen adrese yönlendirilememiş ve yaralıların en yakın güvenli nokta olan otogar bölgesine getirilmesi istenilmiştir. Söz konusu yaralı ve yakınları ise bölgeye gelmeyi reddetmiştir.”

Bakanlıktan yapılan açıklamada, 24 Aralık saat 13.45’te ilgili adreste 30 yaralı olduğu belirtilerek 112 komuta kontrol merkezinden ambulans talep edildiği fakat arayan kişinin olay yerinde olmadığını söyleyerek yaralıların sağlık durumu hakkında bilgi vermediği belirtildi. Arayan kişinin yaralılara ulaşmak için telefon numaraları ilettiğini ve aranan yaralıların da isim, soy isim ve genel durumla ilgili bilgi vermediği ifade edildi. Açıklamada, telefonla ulaşılabilen şahıslardan birinin, ambulans gönderilmeden kendisinin aranmamasını istediği bildirildi.

Ambulansların yaralıları bulundukları yerden alamamasının, güvenlik güçlerinin terör örgütüne yönelik düzenlediği operasyonlara bağlanmasının, kabul edilebilir bir yaklaşım olmadığı belirtilerek, “Güvenlik güçlerimiz, bir yandan sivil can kayıplarının yaşanmaması için olağanüstü gayret gösterirken bir yandan da sağlık çalışanlarına görevlerini yapabilmeleri için azami düzeyde yardımcı olmaktadır” açıklaması yapıldı.

Bölgede sadece acil değil tüm sağlık hizmetlerinin devlet kurumlarının koordinasyonu ile tam bir uyum içinde mümkün olduğunca aksatılmadan sürdürüldüğü aktarıldı.

Anka