Bakanlık Duyurdu! Yabancı Uyrukluların Vatandaşlık İçin Türklerle Evlenmesine Yeni Düzenleme

Bakanlık Duyurdu! Yabancı Uyrukluların Vatandaşlık İçin Türklerle Evlenmesine Yeni Düzenleme
Türkiye'nin göçmen gündeminde her gün yeni bir gelişme yaşanıyor. İçişleri Bakanlığı'nın yeni duyurduğu kararı ile yabancı uyruklu kişilerin evlilikle Türk vatandaşlığına geçişi engelleniyor.

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, evlendirme memurluklarına yeni bir karar gönderdi. Gönderilen kararla Türk Vatandaşlığına geçişlerde yeni bir düzenleme de hayata geçiyor.

EVLİLİK YOLUYLA VATANDAŞLIK SUİSTİMAL EDİLİYOR

Yazıda, 2000’li yılların başından bu yana Türkiye'ye gelip yerleşmek isteyen yabancıların sayısında büyük bir artış yaşandığı ve Türk vatandaşları ile evlilik yaparak ikamet izni almanın suistimale açık olduğu belirtildi. Bu nedenle, evlenmek isteyen yabancı uyruklu kişilerin yasal kalış hakkı bulunmaması durumunda evlenme müracaatlarının kabul edilmemesi gerektiği vurgulandı.

YASAL KALIŞ HAKKI ARANACAK

Gönderilen yazıda şu ifadelere yer verildi:

“Kamu düzeninin sağlanması ve düzensiz göç ile etkin mücadele edilebilmesi amacıyla bir Türk ile bir yabancının veya iki yabancının evlenme işlemlerinde yabancı uyruklu kişinin geçerli pasaportu veya pasaport yerine geçen belge ile birlikte ülkemizde yasal kalış hakkının olması halinde evlenme müracaatının alınması ve durumun, ilinizdeki tüm evlendirme memurluklarına duyurulması."

Kaynak:DHA