Bakan Yerlikaya Korkunç Tabloyu Açıkladı!

Bakan Yerlikaya Korkunç Tabloyu Açıkladı!
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 2023 yılında 308 kadının şiddet sonucu hayatını kaybettiğini, 2024 yılının ilk altı ayında ise 166 kadının yaşamını yitirdiğini açıkladı.

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu, AKP Sakarya Milletvekili Çiğdem Erdoğan'ın başkanlığında toplandı. Komisyonun bugünkü toplantısına İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bakan yardımcıları ve bürokratlar da katıldı.

Yerlikaya, daha sonra sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu bilgileri paylaştı:

"TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu üyelerine, Bakanlığımızın ‘Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Alanındaki Politikaları’na ilişkin çalışmaları ve yürüttüğümüz projeleri aktardık.

Kadın-erkek fırsat eşitliğini ülkemizin ilerlemesi ve gelişmesi için temel bir gereklilik olarak görüyoruz.

İçişleri Bakanlığı olarak 600 bin personele sahibiz. 2024 yılında kadın personel sayımız toplam personel sayımızın %10’una ulaştı. Önümüzdeki yıllarda bu oranın artırılması hedeflenmektedir.

Özellikle kadına yönelik şiddet konusuna büyük bir hassasiyetle yaklaşıyoruz. 2023 yılında 308 kadın şiddet nedeniyle hayatını kaybetti. 2024 yılının ilk 6 ayında ise 166 kadın maalesef yaşamını yitirdi. Şiddetin her türlüsünü, özellikle kadına yönelik şiddeti kesinlikle kabul etmiyoruz.

Bu sorunun çözümüne yönelik her türlü çalışmayı ve girişimi en güçlü şekilde destekliyoruz. Elektronik kelepçe projesi sayesinde yüksek riskli şiddet vakalarının önlenmesine yönelik önemli adımlar attık. 1 Temmuz 2024 itibarıyla, 689 vaka Elektronik İzleme Merkezimiz tarafından aktif olarak izlenmektedir. 2023 yılında 1000 olan elektronik kelepçe kapasitemizi %50 artırarak 1500’e çıkardık.

KADES uygulamamız da şiddetle mücadelede önemli bir araç olarak öne çıkmaktadır. Hayata geçirildiği günden bugüne 6 milyon 597 bin kişi tarafından indirilen KADES uygulamasında 1 milyon 219 bin ihbar alındı. Bu ihbarlar, en hızlı şekilde değerlendirilip, en yakın güvenlik birimlerimizce müdahale edildi."