Bakan Yerlikaya Acı Tabloyu Açıkladı: Yorgun Mermi 120 Vatandaşın Canını Aldı!

Bakan Yerlikaya Acı Tabloyu Açıkladı: Yorgun Mermi 120 Vatandaşın Canını Aldı!
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer'in soru önergesini yanıtlayarak yorgun mermi isabet ederek hayatını kaybeden kaç vatandaşımız olduğunu açıkladı. Son beş yılda yorgun mermi isabet eden 120 vatandaşımız hayatını kaybetti.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, son yıllarda artış gösteren yorgun mermi isabet etmesi sonucu ölüm olaylarını, İçişleri Bakanlığına yönelttiği yazılı soru önergesiyle Meclis gündemine taşıdı.

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer İçişleri Bakanlığı Plan ve Bütçe Komisyonu'nda İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya şu soruları sordu:

“Son 5 yılda yorgun mermi isabet etmesi sonucu yaralanan veya yaşamını yitiren vatandaşlarımızın sayısal dağılımı yıllara göre nasıldır?

Ülkemizde son 5 yılda yorgun mermi sonucu yaralanmalara ve vefatlara sebep olan kaç kişi kolluk kuvvetlerimiz tarafından tespit edilip hakkında yasal işlem uygulanmıştır?

Son zamanlarda yorgun mermi nedeniyle çok sayıda vatandaşımızın yaralandığı ve vefat ettiği kamuoyuna yansımıştır. Bu konuda ne gibi Önlemler alınmaktadır?

Ülkemizde son 5 yılda, kolluk kuvvetlerimiz tarafından yakalanan ruhsatsız ateşli silah sayısının yıllara göre sayısal dağılımı nasıldır?

Türkiye'de son 5 yılda bayram, düğün, asker uğurlama, spor müsabakası gibi kutlama ve etkinliklerde silahla havaya ateş açtığı tespit edilerek kolluk kuvvetleri tarafından cezai işlem uygulanan kişi sayısının yıllara göre sayısal dağılımı nasıldır?

120 VATANDAŞ HAYATINI KAYBETTİ

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in önergesini yanıtlayan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yorgun mermiye bağlı olarak son 5 yılda meydana gelen asayiş olaylarında 120 yurttaşın hayatını kaybettiğini, 6571 şüpheli şahıs hakkında ise yasal işlem yapıldığını açıkladı.