Bakan Tunç'tan TTB açıklaması:

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi'nin görevden alınması kararı hakkında açıklama yaptı. Tunç, bunun yargısal bir süreç olduğunu ifade etti.

TTB Merkez Konseyi yönetiminin düşürülmesiyle ilgili kararına ilişkin bir soru üzerine Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, açıklama yaptı.

Tunç, bunun yargısal bir süreç olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

"Türk Tabipleri Birliği Başkanı'nın bir ifadesi olmuştu. Türk askerinin terörle mücadele sırasında kimyasal silah kullandığına ilişkin bir iddiada bulunmuştu. Bu gerçekten kabul edilebilir bir iddia değildi. Türk ordusunun böyle bir şey yapması mümkün değil. Dolayısıyla terörle mücadeleyi zaafa uğratmak ve Türkiye'yi dünyaya farklı şekilde anlatmanın bir parçasıydı bu konuşma. Bu konuşma, yargının konusu oldu, soruşturma başlatılmıştı, Türk Tabipleri Birliği Başkanı hakkında dava açılmıştı ve ceza almıştı. O süreç devam ediyor. Türk Tabipleri Birliği kanunu var, 6023 sayılı kanun. O kanunda özellikle kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarının uymak zorunda olduğu bazı hususlar var. Bunlar kendi kanunlarında da belirlenmiştir. Asıl amaçları kendi meslek mensuplarının üyelerinin haklarıyla ilgili çalışmalar yapmak. Ancak burada kendi kanunlarına aykırı, 6023 sayılı kanunun ek ikinci maddesine aykırı bir tutum nedeniyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımız bir davaname hazırladı. Ankara 31. Asli Hukuk Mahkemesine başvuruldu. Ankara 31. Asliye Hukuk Mahkemesi de karar verdi. Türk Tabipleri Birliği yöneticilerinin görevden alınması ve yerlerine yine Türk Tabipleri Birliği delegeleri arasından bir yönetimin belirlenmesi hususunda bir karar verdi. Bu karar yargısal bir karar. Bunun istinaf süreci de mümkün. Dolayısıyla yargının vermiş olduğu bir karar söz konusu. Hep beraber sonraki süreçleri de takip edeceğiz."

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi yönetiminin düşürülmesi talebiyle açılan davada karar açıklandı. Davanın dün görülen karar duruşmasında, 11 kişilik TTB Merkez Konsey üyesi görevden alındı.

Kaynak:AA