Bakan Tunç'tan Narin açıklaması

Bakan Tunç'tan Narin açıklaması
Diyarbakır'da Küçük Narin'in mezarını ziyaret eden İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Mahinur Göktaş ortak açıklama yaptı.

Gün içerisinde Diyarbakır'da olan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ortak basın açıklaması yaptı. Bakan Tunç yaptığı açıklamasında soruşturmanın son durumuna dair bilgileri paylaştı.

Bakan Tunç'un açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

"Az önce Narin kızımızın kabrini ziyaret ederek ona dualar ettik. Bir kez daha Narin kızımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Sadece Adalet Bakanı olarak değil aynı zamanda baba olarak huzurlarınızdayım. Buradaki amacımız Narinimize bu caniliği yapanların en ağır cezayla cezalandırılmasının takipçisi olmak ve olayı açıklığa kavuşturulmaktır. Sayın Cumhurbaşkanımız ve hanımefendi bizlerle sürekli iletişim halinde oldu ve olmaya devam ediyor. Devletimizin tüm yetkili birimleri süreci takip ediyor. Bu olay caniler hesap verinceye kadar elimiz, gözümüz burada olacaktır.

Şu anda Narin kızımızın canice öldürülmesiyle ilgili olarak Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma titizlikle sürdürülmektedir. Adaletin tam ve eksiksiz şekilde yerini bulması için deliller, bulgular, tanık ifadeleri son derece dikkatli bir şekilde değerlendirilmektedir.

Fail veya faillerin en hızlı biçimde ortaya çıkarılması için ne gerekiyorsa yapılmaktadır. Çocuklarımızı kötülükten korumak toplum olarak en büyük sorumluluğumuz ve önceliğimizdir. Onların korunması kararlılığımızdan taviz vermeyeceğiz. Bir çocuğa zarar vermek insanlığa zarar vermekle eşdeğerdir.

Çocuğa karşı her türlü şiddet eyleminin önlenmesi, çocuk istismarının önüne geçilmesi her zaman hükümetimizin en temel önceliklerinden olmuştur.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hem soruşturma hem de arama faaliyetleri kapsamında yapılanlarla ilgili bazı bilgileri paylaşmak istiyorum.

Narin kızımızın eve dönüş yolunda saat 15.15 sıralarında 4 arkadaşını takip ederek eve doğru yola çıktığı son görüntüsü sonrasında kendisinden haber alınamamıştır. Saat 20.15'te Jandarma Komutanlığı 20.50'de 112 Acil merkezi aranarak soruşturma işlemlerine, arama işlemlerine hızlı bir şekilde başlamıştır.

4 bin 656 personeğl, 23 dedektör köpek, 172 araç, 64 drone, 1 İHA, 5 yeraltı görüntüleme cihazı ile 75 kilometre kare alan, Jandarma timi, AFAD ekipleri 8 dere, 5 gölet, su kuyusu ve kanal aranmıştır. 51'i jandarma ve 11'i polis bölgesi olmak üzere arama yapılmıştır. 137 kamera incelenmiştir. 26 kişinin şüpheli 241 kişi tanık olmak üzere 267 kişinin ifadesi alınmıştır.

Narin kızımızın amcası Salim Güran, komşusu Nevzat Bahtiyar çıkarıldıkları mahkemece, çocuğa karşı kasten öldürme ve hürriyeti tahdit suçlarından tutuklanmıştır.

Van Kriminal Daire Başkanlığınca olayda kullandığı değerlendiren araçlar üzerinden alınan örneklerin kimyasal inceleme raporu beklenmektedir. Pet şişe, toprak, balçık ve taş parçalarının inceleme sonuçları beklenmektedir. HTS, mobese kayıtları Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü'nce yapılan işlemler devam etmektedir.

Narin kızımızından alınan doku örnekleri incelemek yapılmak üzere Diyarbakır Adli Tıp ve diğer kısımları İstanbul Adli Tıp'a gönderilmiştir. Adli Tıp Kurumundan ölüm sebebine ilişkin nihai rapor beklenmektedir.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma titizlikle yürütülmektedir. Soruşturmanın selameti, adaletin gecikmeksizin tecelli etmesi için bazı hususlara dikkat çekmek istiyorum. Bu gizlilik delillerin karartılmaması, yok edilmemesi için çok değerlidir. Şüphelilerin taktik geliştirmesinin önüne geçmesi için çok kritiktir. Soruşturmanın adil şekilde ilerlemesi için hayatidir. Kamuoyunun haber alma hakkı önemlidir. Soruşturmanın gizliliği ve hukuki hassasiyetler mutlaka gözetilmektedir."

Kaynak:Haber Merkezi