Bakan Tekin'den Yasaklanan Mezuniyet Baloları için Açıklama!

Bakan Tekin'den Yasaklanan Mezuniyet Baloları için Açıklama!
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, mezuniyet balolarının okul dışında herhangi bir mekanda yapılmasının yasaklamasına ilişkin konuştu. Katıldığı programda eleştirilere yanıt veren tekin, baloların yasaklanmadığını, otel külfetini engellemeye çalıştıklarını söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okul mezuniyet balolarının, okul dışında herhangi bir yerde yapılması kısıtlanmıştı. Yasaklanan balolarda lüks ve şatafattan kaçınılması gerektiği ifade edilmişti.

Konuya ilişkin katıldığı programda açıklama yapan Milli Eğitim bakanı Yusuf Tekin, baloları yasaklamadıklarını velileri otel külfetinden korumaya çalıştıklarını savundu.

Tekin açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Niye yasaklayalım mezuniyet balolarını ? Biz mezuniyet balolarını falan yasaklamadık.

İlave maddi külfete neden olmasını istemiyoruz. Bize gelen şikayetler üzerine '5 yıldızlı otelde bize şu kadar maliyetle balo düzenleniyor biz bu paraları vermek zorunda mıyız vermek istemiyoruz ama çocuğumuzun da oradan ayrı kalmasını istemiyoruz' diyen veliler olunca madem yapılacak okullarımızda maddi ilave külfet getirmeksizin yapılmasını istiyoruz.

"O ZAMAN PARASINI SİZ VERİN"

Bunu eleştirenlere bir şey tavsiye etmek istiyorum o zaman bütün çocukların parasını cebinizden siz ödeyin velilerimize ilave bir yük getirmeyin. 5 yıldızlı otelde bunu yapabilecek çocuklarımız yapamayacak çocuklarımız var. Bunlar doğru şeyler değiller."