Bakan Tekin açıkladı! Okulların açılması erteleniyor mu?

Bakan Tekin açıkladı! Okulların açılması erteleniyor mu?
Okulların açılmasına az bir süre kalan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den dikkat çeken açıklamalar geldi. Katıldığı bir televizyon programında okulların açılma tarihlerine ilişkin konuştu.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, katıldığı bir programda eğitim gündemiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Deprem bölgesindeki eğitim durumunu değerlendiren Tekin, 9 Eylül'de bu bölgelerde eğitim dönemine sorunsuz bir şekilde başlayacaklarını belirtti.

OKULLAR NE ZAMAN AÇILIYOR?

Tekin, Milli Eğitim Bakanlığı ile ilgili bazı spekülasyonlara değinerek, okulların açılış tarihinin 9 Eylül olduğunu ve herhangi bir ertelemenin gündemde olmadığını vurguladı. Ayrıca, 2 Eylül'de öğretmenlerin seminerlerinin başlayacağını ve eğitim takviminin 9 Eylül'de başlayacağını ifade etti.

ARA TATİL KALKIYOR MU?

Ara tatillerle ilgili konuşan Tekin, ara tatilin kaldırılmasının söz konusu olmadığını ve öğretmen seminerlerinin artık yüz yüze yapılacağını açıkladı. Bu açıklamalar, yeni eğitim-öğretim yılı öncesi belirsizlikleri ortadan kaldırarak, veliler ve öğrenciler için net bir tablo çizdi.

Kaynak:Haber Merkezi