Antalya'da yangın söndürülmeye çalışıyor: 1 can kaybı, 10 mahsur, çok sayıda ev hasarlı

Antalya'da yangın söndürülmeye çalışıyor: 1 can kaybı, 10 mahsur, çok sayıda ev hasarlı
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Türkiye'de yaşanan yangınlara ilişkin son duruma yönelik bir açıklama yaptı. Pakdemirli, "Önceliğimiz can güvenliği" dedi. Bir kişinin hayatını kaybettiği yangında, 10 kişinin Oymapınar Barajı'nda mahsur kaldı.

Antalya'nın Manavgat ilçesinde çıkan orman yangını söndürülmeye çalışılıyor. Yangında Kalemler Mahallesindeki çok sayıda ev hasar gördü.

Antalya, Adana ve Mersin'de yaşanan yangınlara ilişkin sabah saatlerinde konuşan Bakan Pakdemirli, "Antalya'da 18 köy ve mahalle, Adana Kozan'da 6 köy, Mersin Aydıncık ilçesinde 5 köy boşaltıldı" dedi.

1 kişi hayatını kaybetti, 10 kişi mahsur

Antalya Akseki Kepezbeleni Mahallesi'nde 82 yaşında bir vatandaşın hayatını kaybettiğini duyuran Pakdemirli, "Önceliğimiz can güvenliği" dedi. 

Oymapınar Barajı'nda 10 kişinin mahsur kaldığını da kaydeden Pakdemirli, "Hayati tehlikeleri yok, restorancı oldukları tahmin ediliyor. Şu an için helikopterle alma şansımız yok" dedi. 

Pakdemirli Manavgat'ta devam eden yangına ilişkin şunları söyledi: 

"Manavgat yangını kontrol altına alınmamakla beraber, fazla sayıda odakla mücadele ediliyor olması işimizi zorlaştırıyor

(Yangının etkili olduğu alan) Akşam saatlerinde 600 hektar demiştik. Bunun en az üç dört misline çıkacağını görüyoruz şimdiden.

Yangınla ilgili soruşturma devam ediyor. Rüzgarın çok yönlü olması işimizi zorlaştırıyor.
Yerleşim yerleri öncelik, yerleşim yerlerinin akabinde de yangınların kontrol altına alınması konusunda çalışmalar yapılıyor."

Yangın havadan görüntülendi

Manavgat'ın Kalemler mahallesinde yanan evler havadan görüntülendi.

 


 

Etiketler :