Mersin'de 3 ilçede yangın: Müdahale devam ediyor

Mersin'in Aydıncık, Bozyazı ve Silifke ilçelerinde çıkan orman yangınları havadan ve karadan müdahalelerle kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

Manavgat'taki büyük yangının ardından önce Osmaniye'de, gece saatlerinde ise Adana ve Mersin'de başlayan yangınlar karadan ve havadan müdahaleler devam ediyor. 

Mersin'in Aydıncık ve Bozyazı ilçelerinde dün akşam saatlerinde başlayan orman yangınına gece saatlerinde başlayan Silifke ilçesindeki yangın da eklendi.

3 ilçede çıkan orman yangınlarını kontrol altına alma çalışmaları devam ediyor. 

whatsapp-image-2021-07-29-at-08-37-56-2.jpeg

Mersin Aydıncık'taki yangın ikinci gününde devam ediyor

Alınan bilgiye göre, Aydıncık ile Gülnar ilçesi arasında yer alan Pembecik Mahallesi'ndeki kızılçam ormanında, henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Mersin'in Aydıncık ilçesinde dün başlayan orman yangını, ikinci gününde devam ediyor. 

İlçeye bağlı Pembecik Mahallesi'nde öğle saatlerinde başlayan ve yerleşim yerlerini de tehdit eden yangın, poyrazın etkisiyle hızla büyüdü. Tedbir amaçlı 5 köyün boşaltılmasına neden olan yangına, dün havanın kararmasından dolayı havadan müdahaleye ara verildi. Poyrazın şiddetli olması nedeniyle havadan müdahalenin güçlükle gerçekleştiği belirtildi. Karadan ve havadan yangına müdahale devam ederken. Yangının, Aydıncık ilçe merkezindeki yerleşim yerlerini de tehdit etmeye başladığı öğrenildi. Bu arada Bozyazı ilçesindeki yangının gece saatlerinde kontrol altına alındığı belirtildi.

Vali Ali İhsan Su da ilçenin Duruhan Mahallesi Şırşır mevkisindeki ilk müdahale ekip merkezine gelerek Orman Bölge Müdürü Kenan Akduman'dan çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

whatsapp-image-2021-07-29-at-08-37-56-1.jpeg

Bozyazı'da da bir mahalle tedbiren boşaltıldı

Bozyazı ilçesinde, muz seralarının da bulunduğu Kötekler Mahallesi'ndeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

İhbar üzerine bölgeye yönlendirilen söndürme helikopteriyle havadan, arazöz, iş makineleri ve orman işçileriyle de karadan yangına müdahale edildi.

Bölgede etkili rüzgarla yangının Kömürlü Mahallesi'ne yaklaşması üzerine bazı evler tedbiren boşaltıldı.

20210728-2-49374380-67404552.jpg

Hava kararınca ara verildi 

Havanın kararmasıyla her iki yangına da helikopter ve uçakla müdahaleye ara verildi.

Mersin'in Silifke ilçesindeki ormanlık alanda çıkan yangın kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

Boğsak mevkisindeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

İhbar üzerine bölgeye yönlendirilen ekipler, alevlere havadan ve karadan müdahale ediyor.

Yangınlara karadan müdahale sürüyor. 

whatsapp-image-2021-07-29-at-08-37-56.jpeg

 

Kaynak:AA

Etiketler :