Bakan Koca’nın üniversitedeki toplantısına katılmayanlar sorgulanacak iddiası

Bakan Koca’nın üniversitedeki toplantısına katılmayanlar sorgulanacak iddiası
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde yaptığı toplantı için öğrencilerin katılımının zorunlu tutulduğu, katılmayan öğrencilerin ise sorgulanacağı iddia edildi. Bu iddiaya gelen tepkilerden sonra ise fakülte dekanlığının geri adım attığı söylendi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bir dizi ziyarette bulunmak üzere Bursa’ya geldi.

Fahrettin Koca, Valilik ve AKP İl Başkanlığı'nın ardından Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni de ziyaret etti. Koca'nın fakültede yapacağı toplantı için öğrencilerin katılımının zorunlu tutulduğu, katılmayan öğrencilerin ise sorgulanacağı iddia edildi.

Bu iddiaya gelen tepkiler üzerine ise fakülte dekanlığının geri adım atarak duyuruyu 'katılım zorunlu değildir' şeklinde düzenlediği öne sürüldü.

Türk Tabipleri Birliği Tıp Öğrencileri Kolu Twitter hesabından, "Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde, Fahrettin Koca ile toplantı düzenleneceği sınıf gruplarına atılan mesajla duyuruldu. Toplantıya katılacak öğrencilerin izinli sayılacağı, mazeret bildirmeden toplantıya katılmayan öğrencilerin tek tek sorgulanacağı belirtildi" paylaşımı yapıldı.

Yapılan paylaşımlarda ayrıca şu ifadelere yer verildi:

"İktidar aklının üniversitelerimizdeki yansıması olan dekanlıkların dayatlamarını kabul etmiyoruz! Kışkırtılmış sağlık sisteminin, tıp eğitimindeki niteliksizliğin, özelleştirmelerin, sağlıkta yıkımın özneleri; bizlerin sorunlarına çözüm üretemez.

Yıllardır tıp öğrencilerinin ve sağlık emekçilerinin sorunlarına kulaklarını kapatanların fakültelerimizde yeri yoktur! Ne çürümüş sağlık sistemi ne bu çürümüşlüğü yaratanlar bizlere umut olamaz!

Birlik ve dayanışma ruhu bir kez daha sonuç verdi. Tepkilerimiz sonucu fakülte dekanlığı geri adım atarak duyuruyu 'katılım zorunlu değildir' şeklinde düzenledi"