Bakan Işıkhan, yine CHP'li belediyeleri hedef aldı!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın hedefine CHP'li belediyeleri aldı. Partisinin toplantısında konuşan Işıkhan, "SGK olarak biz borçlarımızı en kısa sürede yasal yollarla tahsil etme yoluna gideceğiz. Çocuklarımızın, emeklilerimizin geleceğini riske atamayız. Kimse kusura bakmasın" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, partisinin İzmir toplantısında yine CHP belediyelerini hedef alan açıklamalarda bulundu.

İZMİR'E 'CHP'NİN KALESİ' DEDİ

CHP'li belediyelerin SGK borçlarına değinen Işıkhan'ın yaptığı açıklamalardan önce çıkanlar şöyleydi:

"Belediyelerin 96 milyar liralık SGK borcu, seçimden sonraki 2 ayda 120 milyara yükseldi. Bu belediyelerin neredeyse tamamı CHP'li belediyeler. Peki ya CHP'nin kalesi denilen İzmir Büyükşehir Belediyesinin SGK borcu ne duruma gelmiş biliyor musunuz? 5 yılda 885 kat artmış.

"SON UYARIMI YAPMIŞ OLAYIM"

Şimdi diyorlar ya 'AK Parti'den borçlu belediyeler devraldık' diye. Sizlere sormak isterim. Peki bu 885 kat artan borcu, AK Parti'den mi devraldılar? İzmir CHP'ye AK Parti'den mi geçti? Üstelik son birkaç ayda borcu 5,3 milyar liradan 7,8 milyar liraya yükselerek, SGK'ye en borçlu belediye durumuna geldi. CHP belediyeciliği nasıldır diye merak ediyorsanız buyurun İzmir’e bakın. İzmir'in CHP'li ilçeleri de büyükşehrin yolundan gidiyor. Borçları hızla artıyor. Buradan onlara da son uyarımı yapmış olayım. Bu borç sarmalından belediyelerin çıkması lazım."

"KİMSE KUSURA BAKMASIN"

Bakan Işıkhan, İstanbul ve Ankara Büyükşehir belediyelerinin de İzmir'le aynı durumda olduğunu savunarak, "CHP'li belediyelerin çoğu bu durumda. Ve iki ayda 96 milyardan 120 milyar liraya çıkan borç, buna müdahale edilmezse 200 milyara da, 300 milyar liraya da çıkacak. Kimse kusura bakmasın, SGK olarak biz borçlarımızı en kısa sürede yasal yollarla tahsil etme yoluna gideceğiz. Çocuklarımızın, emeklilerimizin geleceğini riske atamayız. SGK olarak aktüeryal dengeyi ve sistemin sürdürülebilirliğini sağlamak zorundayız" dedi.

Kaynak:AA