Bakan: "Hayatında oradan geçmemiştir" dedi, Profesör ÇED Raporu ve tezleriyle yanıt verdi

Bakan: "Hayatında oradan geçmemiştir" dedi, Profesör ÇED Raporu ve tezleriyle yanıt verdi
Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun Kanal İstanbul güzergahı konusunda "Hayatında oradan geçmemiştir onu söyleyen adamlar" dediği isimlerden Profesör Doğanay Tolunay Halk TV'ye konuştu.

Haber: CAN COŞKUN

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Habertürk'te katıldığı canlı yayında Kanal İstanbul ve yeni şehir güzergahında verimli tarım arazileri bulunmadığını savunarak, "Sadece Baklalı kesiminde tarım alanı vardır. Gerisi tamamen bataklıktır. Burada verimli tarım arazisi zaten yoktur." açıklamasını yaptı. Bakan ayrıca, Profesör Doğanay Tolunay'ın bölgede verimli tarım arazilerinin bulunduğu yönündeki açıklamasına da "Hayatlarında oradan geçmemişlerdir bunu söyleyenler" cevabını verdi.

Ulaştırma Bakanı'nın "Oradan geçmemişlerdir" dediği Cerrahpaşa Orman Fakültesi'nden Prof. Dr. Doğanay Tolunay, Bakan Karaismailoğlu'na projelerini, tezlerini ve ÇED Raporu'nu işaret ederek yanıt verdi. 
 

"2 doktora tezi ve 1 TÜBİTAK projem var"

Halk TV'ye konuşan Cerrahpaşa Orman Fakültesi'nden Prof. Dr. Doğanay Tolunay, Bakan Karaismailoğlu'na yanıt vererek "Sadece Terkos Gölü çevresinde danışmanlığını yaptığım 2 doktora tezi ve 1 TÜBİTAK Projem var." dedi.
 

"Tarım arazilerinin verileri ÇED Raporu'ndan"

Tolunay ayrıca Bakan Karaismailoğlu'nun "Yok" dediği verimli tarım arazileriyle ilgili verilerin, projeye dair hazırlanan ÇED Raporu'nda yer aldığını vurgulayarak, "Kanal İstanbul ve iki yakasındaki tarım ve orman alanları ile ilgili paylaştığım veriler ÇED raporu ve Çevre Düzeni Planı değişiklikleri raporuna dayanarak verdiğim rakamlardır." yanıtını verdi. 
 

ÇED Raporu'ndan "Verimli tarım arazileri"

Kanal İstanbul ile ilgili hazırlanan ÇED Raporu'nda, güzergah boyunca geniş tarım alanlarına atıf yapılarak, ağırlıklı olarak buğday tarımı yapıldığına işaret ediliyor. Raporda ayrıca bazı alanlarda meyve bahçelerine de rastlanacağı vurgulanıyor.

 

 

Etiketler :