Bakan Dönmez: Yangından etkilenenlerin elektrik faturaları 3 ay ertelendi

Bakan Dönmez: Yangından etkilenenlerin elektrik faturaları 3 ay ertelendi
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez, yangından etkilenenlerin elektrik faturalarının 3 ay ertelendiğini açıkladı.

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, Köyceğiz yangınında yerleşim yerlerine tehdidin ortadan kaldırıldığını ve yangının sonuna doğru gelindiğini söyledi. Pakdemirli, Burdur Bucak'taki yangının ise tehlikeli olduğunu belirterek ''Yanan, boşaltılan evler var'' dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez de, yangından etkilenenlerin elektrik faturalarının 3 ay ertelendiğini açıkladı. Türkiye'de orman yangınlarıyla mücadele sürüyor.

Muğla

Muğla Köyceğiz'de 29 Temmuz'da başlayan yangın 14'ncü gününde devam ediyor. Dün rüzgarın etkisiyle şiddetlenen alevlere karadan ve havadan müdahale ediliyor. Ancak bölgenin sarp ve kayalık olması nedeniyle karadan mücadele güçlükle yürütülüyor.

12 helikopter şu an aktif olarak Köyceğiz yangınında görev yapıyor. Çövenli Yaylası ile Çiçekbaba zirvesi arasında kalan hatta süren yangın yerleşim birimleri için risk oluşturmuyor.

'Köyceğiz yangınında sona geldik'

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Köyceğiz yangınında yerleşim yerlerine tehdidin ortadan kaldırıldığını ve yangının sonuna doğru gelindiğini söyledi.

'Yeniköy Termik Santrali'nin ilk ünitesi çalışmaya başladı'

Enerji ve Tabii Kaynakları Bakanı Fatih Dönmez ise, bu sabah saat 06.30 itibarıyla Yeniköy Termik Santrali'nin ilk ünitesinin çalışmaya başladığını yarın da ikinci üniteyi devreye alacaklarını söyledi.

Yangından etkilenenlerin elektrik faturalarına erteleme

Bakan Dönmez, yangından etkilenenlerin elektrik faturalarının 3 ay ertelendiğini açıkladı.

Burdur

Burdur'un Bucak ilçesinde çıkan orman yangınına da müdahale ediliyor. Çobanpınarı köyü Sarıdere mevkisindeki ormanlık alanda yükselen alevler, rüzgarın etkisiyle kısa sürede yayıldı. İhbar üzerine bölgeye Bucak Orman İşletme Müdürlüğü ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

Yangın nedeniyle Kocaeliler Beldesinin Gökalan ve Çınar mahallesi, Karaseki köyünün Özkaraseki bölümü ile Kargı köyü ve Çobanpınarı köyü tedbir amaçlı boşaltıldı.

Yangına, 7 helikopter ve 3 uçakla müdahale ediliyor.

Antalya'nın üstü dumanla kaplandı

Burdur'un Bucak ilçesinde çıkan orman yangını nedeniyle Antalya kent merkezinin üstü dumanla kaplandı.

'Bucak yangını tehlikeli'

Bakan Pakdemirli ''Bucak yangını tehlikeli. Yanan evler, boşaltılan evler var'' dedi.

Adana

Adana'nın Kozan ilçesinde çıkan orman yangınına havadan ve karadan müdahale ediliyor. Çınarlı mevkisindeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

İhbar üzerine bölgeye 2 helikopter, 1 uçak ve arazözler gönderildi. Ekiplerin yangını kontrol altına alma çalışmaları sürüyor.

 

Etiketler :