Bakan açıkladı! 40 bin 388 litre sahte ve etil alkol ele geçirildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Çengel-11” operasyonları kapsamında 40 bin 388 litre sahte ve etil alkolün ele geçirildiğini ve 85 şüphelinin yakalandığını bildirdi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Cumhuriyet Başsavcılıkları ile Jandarma Genel Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığının koordinasyonunda, il jandarma komutanlıklarınca yürütülen çalışmalar sonucu sahte alkol imal ettikleri belirlenen şüphelilere yönelik "Çengel-11" operasyonlarının düzenlendiğini bildirdi.

ekran-goruntusu-2024-12-16-094445.png

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; son 10 günde düzenlenen “Çengel-11” operasyonlarına ilişkin açıklamada bulundu. Yerlikaya, düzenlenen operasyonlarda 40 bin 388 litre sahte ve etil alkolün ele geçirilirken 85 şüphelinin de yakalandığını söyledi.

ekran-goruntusu-2024-12-16-094520.png

Yerlikaya, "Vatandaşlarımızın canını ve sağlığını korumak için sahte alkol üretimine yönelik operasyonlarımız aralıksız sürüyor." ifadesini kullanarak sahte alkole karşı 81 ilde Çengel operasyonlarının kararlılıkla sürdürüldüğünü belirtti.

ekran-goruntusu-2024-12-16-094535.png

Jandarma ekiplerince son 10 gündür düzenlenen operasyonlarda 40 bin 388 litre sahte ve etil alkolün ele geçirildiğini belirten Yerlikaya, sahte alkol imalatı yaptıkları tespit edilen 85 şüphelinin yakalandığı bilgisini paylaştı.

Yerlikaya, görüntülerini paylaştığı operasyonları koordine eden cumhuriyet başsavcılıkları ile jandarmaya tebriklerini iletti.

ekran-goruntusu-2024-12-16-094906.png

Kaynak:Anadolu Ajansı (AA)