Bahçeli, ırkçı saldırıya sahip çıkmıştı: Gözaltında kimse kalmadı!

Bursaspor’la çıkacağı karşılaşma öncesinde Amedspor oyuncularına ve taraftarlarına yapılan saldırı ile tribünlerde açılan pankartlara ilişkin gözaltına alınan 9 kişi serbest bırakıldı.

TFF 2’nci Lig Beyaz Grup 23'üncü haftasında Bursaspor'a konuk olan Amed Sportif Faaliyetler’i oyuncularına ve taraftarlarına yapılan saldırılar ile tribünlerde açılan pankartlara ilişkin gözaltına alınanlar serbest bırakıldı.

Bursa Büyükşehir Belediye Stadyumu'nda oynanan Bursaspor-Amedspor maçında, sahada çıkan olaylar ve tribünlerde açılan 'Yeşil' isimli Mahmut Yıldırım ve 'Beyaz Toros' pankartları, tepkilere neden olmuştu.

Maç devam ederken açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, tribünlerde açılan bazı pankartlarla ilgili soruşturma başlatıldığını belirterek "Futbol seyrinin dışındaki görseller, kabul edilemez ve sporla bağdaştırılamaz. Bu görsellerin stada sokulmasında zafiyet gösteren kamu görevlileriyle ilgili soruşturma başlatılmış ve ilgili kamu görevlileri açığa alınmıştır" demişti.

Bakan Soylu'nun paylaşımının ardından tribün sorumlu müdürü ile maç güvenlik amiri ve yardımcısı açığa alınmıştı.

Gözaltına alınanlar serbest

Karşılaşma sonrası başlatılan soruşturma kapsamında; aralarında tribüne pankart getiren ve açan, kavgalara karışan 9 kişi, gözaltına alındı. İfadeleri alınan 3 kişi, dün sevk edildiği adliyede çıkarıldığı nöbetçi savcılıkça serbest bırakıldı. Aralarında tribüne pankart getirip, açan Ö.Ç., E.A., L.U. ve M.B.'nin de bulunduğu 6 kişi için de savcılıktan 1 gün ek süre alındı. Bugün ifadeleri alınan şüpheliler de adliyeye sevk edildi. Tutuklanma talebiyle nöbetçi hakimliğe çıkarılan 6 kişi, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Bahçeli ırkçı saldırıya sahip çıktı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında Bursaspor ile Amedspor arasında oynanan karşılaşmada çıkan olaylara değinerek, ırkçı saldırıya sahip çıkmıştı. Bahçeli, "Bize göre Amed diye bir yer yoktur, Amedspor diye bir kulüpten de bahsedilemeyecektir. Bursaspor taraftarlarını buradan selamlıyorum. Milli duruşlarından dolayı tebrik ediyorum" şeklinde konuşmuştu.

Bursasporlu futbolcu Enver Cenk Şahin özür diledi

ridvan-dilmenden-fenerbahce-maci-sonrasi-flas-iddia-ridvan-dilmen-arda-guler-konusunda-jesusu-suclarken-ben-bugune-kadar-bu-cocugu-neden-11de-oynatmadim-diyordur-ifadelerini-kullandi-ote-yandan-ridvan-96.png

Bursaspor-Amedspor maçındaki ettiği küfür görüntüleri gündem olan Bursasporlu Enver Cenk Şahin “Üzerine alınmaması gereken lakin alınmış olan Kürt ve Diyarbakırlı kardeşlerimden özür diliyorum” şeklinde konuştu.

Şahin’in sosyal medya hesabından yaptığı açıklamanın tamamı şu şekilde;

“Geçtiğimiz akşam yaşanan ve maalesef ki bu acılı günlerde istemediğimiz spekülasyonlara sebep olan Bursaspor-Amedspor maçı ile alakalı bir açıklama yapmam gerekiyor.

Gündeme düşen videonun, Diyarbakır ve Kürt halkları başta olmak üzere şehrimizin vatandaşları ile uzaktan yakından alakası yoktur. Karşı takımın kalecisi tarafından, bana küfredildiği için verdiğim karşılık bizzat o şahsaydı. attığımız golden sonra da aynı olay yaşandı ve yine söylüyorum, videodaki tepkim tek bir şahsa verilmiş bir tepkiydi.

Küfür ve şiddet hiçbir şeyin çözümü değildir. Buradan üzerine alınmaması gereken lakin alınmış olan Kürt ve Diyarbakırlı kardeşlerimden özür diliyorum. Tarafımdan verilen kontrolsüz tepki bir topluluğa yahut bir şehre mal edilmemeliydi. Bu ülke hepimizin.”

Etiketler :