Bahçeli, Erdoğan'ı takip ediyor: 'Bu akılsızlık, densizlik...'

Bahçeli, Erdoğan'ı takip ediyor: 'Bu akılsızlık, densizlik...'
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 8 Mart eyleminde kadınların ezana 'saygısızlık' iddiasını kürsüye taşıdı.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nden 18. düzenlenen Feminist Gece Yürüyüşü'ne polis, kadınlara sert müdahale etmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan iki sonra Adana mitinginde kadınların eylem sırasında ıslıklarla ezana saygısızlık yaptıklarını iddia etti. Erdoğan'ın beraber yol yürüdüğü MHP Lideri Devlet Bahçeli de bu iddialarını bugün gündemine taşıdı.

Bahçeli, "8 Mart akşamı bir grup Taksim'de ezan okunurken ıslık çalmış, yani ezandan rahatsız olmuş. Akıllarınca protesto etmişler, bu akılsızlık, densizlik, vandallık, arsızlıktır." dedi. Bahçeli'nin açıklamalarından başlıklar şöyle:

AKP ile yaptığımız milli mutabakat çerçevesinde milli bir yönetim konusunda anlaşmaya varıldı. Millet iradesinin tam egemen olduğu siyasi kriz ve koalsleın ortadan kalktığı bir sistem inşa edildi. Pensilvanyanın eteğine tutuldular. Sizler kirli oyunları gördünüz sandık başına gittiniz.

Türkiye Cumhuriyet'ini 3.evreye taşımak için muazzam bir irade gösterdiniz. Cumhurbaşkanlığı yönetim sistemine onay verdiniz. CHP devletimiz ve milletimizin bekasına göz koyan çevrelerle işbirliği yaptı. Ankara İstanbul kara yollarında adalet aramay çıktı. Türkiyenin yükselişini durdurmak için sistem tartışmasını dilinden düşürmedi."

Etiketler :