Bahçeli 'beka sorunu'nu patlıcan biberle karşılaştırdı ama... Bakın 4 gün önce neyi reddettiler!

Bahçeli 'beka sorunu'nu patlıcan biberle karşılaştırdı ama... Bakın 4 gün önce neyi reddettiler!
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bugün Twitter üzerinden patlıcanlı, biberli 'beka sorunu' açıklamalarında bulundu. Oysa dört gün önce Meclis'te AKP ile birlikte MHP 'beka sorununun' araştırılması yönündeki önergeye ret oyu kullanmıştı...

Bahçeli Twitter'dan yaptığı açıklamada "Bugün aldığımız patlıcan, biber, patates mesela bir kilogram az, iki kilogram çok olabilir. Beka giderse dünyamız gider, hayatımız söner." ifadelerini kullandı. Oysa dört gün önce Sözcü yazarı Rahmi Turan köşesinde kaleme aldığı yazısında İYİ Parti Genel Başkan yardımcısı Aytun Çıray'ın beka sorununun araştırılması için Meclis'e önerge verdiğini fakat önergenin AKP ve MHP'nin oylarıyla reddedildiğini anlatmıştı.

İşte Rahmi Turan'ın o yazısından ilgili bölüm:

AKP-MHP cephesinin oluşturduğu Cumhur İttifakı, mitinglerde, toplantılarda 31 Mart Yerel Seçimleri'nin Türkiye'nin beka meselesi olduğunu haykırıp duruyor.

İYİ Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray, beka konusunda Meclis Araştırması yapılması için bir önerge vermiş ve “Bu iş lâfla olmaz. En yetkili kurum olan Yüce Meclis, beka konusunu araştırıp milletimize açıklasın” demişti.

“Beka sorunu var” diyenlerin bu önergeyi memnuniyetle kabul etmeleri gerekirdi değil mi? Hayır! Önerge AKP ve MHP'lilerin oyları ile reddedildi!

Hani beka sorunu vardı? Demek ki bu sadece lâfta imiş! AKP ve MHP'li vekillere göre Türkiye'de araştırılacak bir beka meselesi yokmuş!

Aytun Çıray'a “Ne demek oluyor bu?” diye sordum. Şu cevabı verdi:

“Ülkemizin bin bir sorunu var ama ‘Beka meselesi, millet için ölümcül bir sorunun varlığını' ifade eder. Önergemize ret oyu verdiklerine göre ‘Beka sorunu var' diyen iktidarla ortağı inandırıcılıklarını kaybettiler. Meğerse bu onların sadece bir seçim malzemesiymiş!”

60 Saniyede Gün Özeti

Etiketler :